Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009





  ΙΜΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ


Απο τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφόρησε πριν απο λίγες μέρες το βιβλίο των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Αθανασίου Ελλις με θέμα την υπόθεση των Ιμίων. Το βιβλίο βασίζεται σε αρχειακό υλικό, που κατάφεραν οι δυο δημοσιογράφοι να αποχαρακτηρίσουν, και περιλαμβάνει την οπτική των Αμερικανών για το θέμα των Ιμίων όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα απο τα έγγραφά τους.Επίσης περιλαμβάνει συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου(πλήν Σημίτη που δεν δέχτηκε) σε Ελλάδα και ΗΠΑ έτσι ώστε να δοθεί μια σφαιρικότητα στην καταγραφή των γεγονότων.
Η έρευνα των Ιγνατίου και Ελλις συμπληρώνει ένα μεγάλο κομμάτι του πάζλ για την νύχτα των Ιμίων
και έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά που έχουν καταγραφεί, διαρεύσει και αποκαλυφθεί αυτά τα 13 χρόνια για την κυβέρνηση Σημίτη και τους χειρισμούς της εκείνη την νύχτα, αλλά και την πορεία που ακολούθησε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.(Γκρίζες ζώνες, Μαδρίτη, υποχωριτικότητα,σχέδιο Ανάν)
Το βιβλίο, τέλος, πρέπει να διαβασθεί και για ένα ακόμη λόγο. Να δεί δηλαδή ο αναγνώστης πως σκέφτονται και πως λειτουργούν αυτοί του διαχειρίζονται τις τύχες μας  και την τύχη της πατρίδας  αλλά και την εθνική μας αξιοπρέπεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: