Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009



Επιστολή Τ. Ερντογάν προς Γ. Παπανδρέου: Καθίστε στο τραπέζι να συζητήσουμε τις απαιτήσεις μας!



Επιστολή (πρόσκληση σε διαπραγμάτευση για Αιγαίο, Θράκη, "γκρίζες ζώνες", εναέριο χώρο, επί της ουσίας) απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στις 30 Οκτωβρίου, όπως πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr. Ο αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης επισημαίνει στην επιστολή του πως "οι διμερείς σχέσεις μπορούν να βελτιωθούν στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοσεβασμού, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή".
Ο τούρκος πρωθυπουργός επισημαίνει επίσης πως η Τουρκία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις της με τη γειτονική Ελλάδα, επισημαίνοντας πως κύριο μέλημα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής είναι να «εκμηδενίσει τα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες».
Στην ίδια επιστολή του, ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με την Αθήνα για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις δύο χώρες και έχει έτοιμες μια σειρά προτάσεων για την απαρχή μιας νέας συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Τέλος, ο τούρκος πρωθυπουργός εκφράζει την ευχή του πως η τουρκική κυβέρνηση μαζί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών για το καλό των λαών.
Πρόκειται επί της ουσίας για τις ίδιες θέσεις που είχε εκφράσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στην διάσκεψη της Κέρκυρας τον περασμένο Ιούνιο: Καθίστε στο τραπέζι να συζητήσουμε τις απαιτήσεις μας...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: