Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Το φαλιμέντο της Ελλάδας και ο μαζοχιστής λαός



Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.


Σ’ εκείνο το μνημείο της εθνικής και ιστορικής απάτης, το οποί είχε τον τίτλο: Συμβόλαιο με το λαό», στα τόσα και τόσα φληναφήματα, το ΠΑΣΟΚ, έλεγε και τα εξής στις αρχές της δεκαετίας του ’80: «Μόνιμη στρατηγική επιδίωξη είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στο εθνικό εισόδημα και η ενίσχυση των χαμηλομίσθων και των ασθενέστερων λαϊκών τάξεων» (Σελ. 78).Ο εθνοκτόνος λαϊκισμός υποσχόμενος, εξαπατώντας και εκμαυλίζοντας καταλαμβάνει την εξουσία με την οποία αρχίζει η κατεδάφιση της εθνικής μας οικονομίας: Τα εργοστάσια κλείνουν˙ οι καμινάδες σβήνουν˙ οι παραγωγικές επιχειρήσεις δραπετεύουν˙ οι εξαγωγές συμπιέζονται˙ οι εισαγωγές αυξάνουν˙ οι επενδύσεις εξαφανίζονται, ενώ στρατιές με τις πράσινες ταυτότητες των κλαδικών αλώνουν κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης. Η Πόλις εάλω!
Πρώτο έργο της «αλλαγής» ο δανεισμός και η δημιουργία του «Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Επιχειρήσεων», που μετατρέπεται σε ιδιωτικό χρυσορυχείο των κομματικών στελεχών.
Σε ελάχιστα χρόνια ο πατριάρχης του λαϊκισμού, ο «χαρισματικός» ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ θα διακηρύξει μέσα σε μία κρίση ειλικρίνειας: «Η θα δαμάσουμε το δημόσιο χρέος ή αυτό θα καταβροχθίσει την Ελλάδα».Μετά από εκείνο το καταστροφικό: «Τσοβόλα δώστα όλα», αρχίζει η πατριδοκτόνος δημοσιονομική κατρακύλα, η οποία αναγκάζει τη χώρα να ζει με δανεικά ενώ παράλληλα η φαυλομηχανή του λαϊκισμού παράγει φτώχεια και φτωχούς Έλληνες, που το 2002 φθάνουν τα 2 εκατομμύρια.Το Μάιο του 2002, «Το Βήμα» (της 26ης) αποκαλύπτει «Μυστική Έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία υπογραμμίζει ότι «η ελληνική οικονομία κινδυνεύει από το χρέος και το συσσωρευμένο κρυφό έλλειμμα ανέρχεται στο 15% του ΑΕΠ» (Για τα ζητήματα αυτά βλ. το άρθρο μου στα «Πολιτικά Θέματα» της 21/6/2002).
Στο ίδιο φύλλο δημοσιεύεται Ευρωπαϊκή έρευνα, η οποία ανεβάζει το ποσοστό «των φτωχών Ελλήνων στο 21%». Σε δύο χρόνια, η κυβέρνηση των σκανδάλων και της ρεμούλας, χάνει τις εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επέφερε το καίριο και ολοκληρωμένο χτύπημα στην ψόφια Ελλάδα. Σκάνδαλα και κλεψιές κάθε λογής. Προστυχιές πολιτικές και κοινωνικές γίνονταν μέρος του πολιτικού συστήματος. Τα σκάνδαλα διευρύνονται έως το Άγιο Όρος και στη Γερμανία. Ο αρχηγός της επεδίωξε να χάσει τις εκλογές, αφήνοντας πίσω του την εντύπωση ότι υπήρξε ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο που βαριόταν να σκέφτεται και αναγκάστηκε να δραπετεύσει από το «Μαξίμου». Τώρα, ο συνέταιρός του, που έταξε πολλά γνωρίζοντας ότι τα ταμεία είναι άδεια, προσπαθεί με λεκτικές φιοριτούρες να καλύψει τα ακάλυπτα…. Η Ιστορία αργεί αλλά εκδικείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: