Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πρώτα ο πολίτης!


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.


Όπως πολλές φορές και επίμονα έχει επισημάνει ο γράφων εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ διακρίνεται για την ευλυγισία του να κάνει οβίδειες μεταμορφώσεις και ν’ αλλάζει ιδέες, ονόματα, πρ οσανατολισμούς.Έτσι, μέσα σ’ αυτό το σπορ της εξαπάτησης εντάσσεται και το βάφτισμα του λαού σε πολίτες.Για δύο δεκαετίες γαλούχησε την ελληνική πολιτική ζωή με το καθημερινό και ολοήμερο σφυροκόπημα: Ο λαός, ο κυρίαρχος λαός και ξανά ο λαός. Ήταν μια αναφορά ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος, το οποίο ξαφνικά ένα κωλοτούμπα και άρχισε, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, να επικαλείται τους πολίτες τους οποίους υποκριτικά αντικατέσ¬τησε με τις αγελαίες μάζες.Όμως, η αλλαγή της ονομασίας δεν αλλάζει την ουσία του θέματος. Οι μάζες, οι άκριτοι ψηφοφόροι και οι αγκιστρωμένοι οπαδοί των κομμάτων δεν έγιναν πολίτες.
Το διεφθαρμένο και παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, για να δικαιολογήσει τα κάθε λογής εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων, του θεού-λαού, όπως τον επικαλούνταν όλα τα χρόνια, ακολούθησαν τους αρχαίους προγόνους μας˙ είναι το μόνο «καλό» που πήραν απ’ αυτούς, οι οποίοι για να δικαιολογούν τις απαίσιες πράξεις σε βάρος των άλλων «μετέβαλλον αυθαιρέτως την καθιερωμένην σημασίαν των λέξεων, δια των οποίων δηλούνται τα πράγματα», μας λέει ο Θουκυδίδης («Ιστορίαι», Γ΄,10).
Επειδή, λοιπόν, οι παραχαράκτες των λέξεων και των εννοιών βάφτισαν το κρέας ψάρι και τις αγελαίες μάζες σε πολίτες, θα επανέλθω σε άλλο σημείωμα για το τι σημαίνει να είσαι πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: