Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Παραβιάσεων συνέχεια...





Τέσσερις σχηματισμοί με σύνολο 10 αεροσκάφών προχώρησαν σήμερα σε μια παράβαση του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν έφεραν οπλισμό και η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. (19-11-09).

Εξι σχηματισμοί, συνόλου 12 μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας (THK), προέβησαν σε 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή και τα σημεία εισόδου-εξόδου των τουρκικών μαχητικών ήταν στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο.Από τα 12 τουρκικά αεροσκάφη κανένα δεν έφερε οπλισμό, ενώ όλα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία σύμφωνα με την πάγια τακτική.(18-11-09).

Νέες παραβάσεις και παραβιάσεις είχαμε σήμερα από την τουρκική Αεροπορία στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα 2 σχηματισμοί, συνόλου 16 μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας (THK), προέβησαν σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή.Από τα 16 τουρκικά αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό. Κατά τις πάγιες ισχύουσες διαταγές, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και οδηγήθηκαν εκτός ΕΕΧ από ισάριθμα ελληνικά.(17-11-09).

Επιστροφή στις δύσκολες μέρες του καλοκαιριιού για την Πολεμική Αεροπορία με υψηλό αριθμό παραβιάσεων και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.Σήμερα συνολικά 14 αεροσκάφη σε δύο σχηματισμούς των 8 και 6, επιχείρησαν στον βόρειο και κεντρικό τομέα του Αιγαίου.Είχαμε 10 παραβιάσεις toy EEX και μία εμπλοκή ενώ άλλες δύο φορές τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε "απλή" παράβαση των κανόνων του FIR.(16-11-09).

Ο μεγάλος αριθμός σχηματισμών που σήκωσε σήμερα η τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο, σε αεροναυτική άσκηση ρουτίνας, προβλημάτισε τους επιτελείς του ΑΤΑ. Σήμερα «σηκώθηκαν» οι περισσότεροι σχηματισμοί μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και εκτελέστηκαν σενάρια τα οποία είχαν να εκτελεστούν εδώ και πολύ καιρό: Εναέριες προσβολές σκαφών επιφανείας και παροχής υποστήριξης σε ελαφρά πυραυλοφόρα σκάφη. Συγκεκριμένα σήμερα 28 αεροσκάφη βρέθηκαν στον αέρα μοιρασμένα σε 8 σχηματισμούς ενώ δύο αεροσκάφη έδρασαν μεμονωμένα. Θυμίζουμε πως η συνήθης τακτική της τουρκικής Αεροπορίας τον τελευταίο καιρό αφορά 14 ή και λιγότερα αεροσκάφη μοιρασμένα σε δύο σχηματισμούς και όχι και σε οκτώ(!) όπως στη σημερινή περίπτωση. Από τα 28 αυτά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 13 παραβιάσεις του ΕΕΧ, ενώ έξι από αυτά ήταν οπλισμένα. (12-11-09).

Νέες παραβάσεις και παραβιάσεις είχαμε σήμερα από την τουρκική Αεροπορία στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα 2 σχηματισμοί, συνόλου 14 μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας (THK), προέβησαν σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή.
Από τα 14 τουρκικά αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό.(11-11-09).

Νέες παραβάσεις και παραβιάσεις είχαμε σήμερα από την τουρκική αεροπορία στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα 2 σχηματισμοί, συνόλου 16 μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας (THK), προέβησαν σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Σε μια περίπτωση η αναγνώριση και αίτηση αποχώρησης από τα ελληνικά μαχητικά προς τα τουρκικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Από τα 16 τουρκικά αεροσκάφη τα 8 έφεραν οπλισμό.(9-1109).

Συνολικά 1 σχηματισμός αποτελούμενος από 6 μαχητικά, προέβη σε 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και σε 1 παράβασης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Aθηνών.Από τα 6 μαχητικά τα 2 ήταν οπλισμένα ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή.(6-11-09).

Νέες παραβάσεις και παραβιάσεις είχαμε σήμερα από την τουρκική αεροπορία στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα 2 σχηματισμοί, συνόλου 14 μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας (THK), προέβησαν σε 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Σε μια περίπτωση η αναγνώριση και αίτηση αποχώρησης από τα ελληνικά μαχητικά προς τα τουρκικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Από τα 14 τουρκικά αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό(5-11-09).


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: