Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Οι εκπαιδευτικοί και το κουρελοσύνταγμα!


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.


Ανάμεσα στις πολλές άχρηστες και εν αχρησία διατάξεις του συντάγματος της ελληνικής Μπανανίας, είναι κι’ αυτή, η οποία αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους και την απαγόρευσή τους στη συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων Λέει η σαχλοειδής διάταξη του άρθρου 29 παρ. 3 και το εξής σχετικό: «Απαγορεύονται απολύτως οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΟΤΑ, άλλων νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου ή δημοσίων επιχειρήσεων ή…».Πρόκειται για την πιο επίσημη και την πιο αυταπόδεικτη απάτη του ελληνικού κράτους – κακώς το ονομάζουμε «κράτος» - αφού είναι στους πάντες γνωστό ότι μετά τη μεταπολίτευση του ’74, όχι μόνο τίποτα απ’ αυτά δεν εφαρμόζονται, αλλά τα αντίθετα γίνονται. Και όχι μόνο γίνονται αλλά και επαινούνται και στηρίζονται από κυβερνήσεις και κάθε λογής αρχηγούς και κομματικούς παρακεντέδες, που σπεκουλάρουν πάνω στους δημόσιους υπαλλήλους για άγρα ψήφων.Ως ένα και μοναδικό παράδειγμα – μέσα στα εκατοντάδες – θυμίζω τις εκλογές που γίνονται στις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων όπου οι υποψήφιοι βγαίνουν με τις κομματικές σημαίες.Η κομματικοποιημένη ΑΔΕΔΥ, τρανός μάρτυρας. Μέσα σ’ αυτό το κομματικό αλισβερίσι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασκάλων και καθηγητών, που κινούνται εμφανέστατα σε κομματικούς χώρους των οποίων την εύνοια και τα οφέλη εισπράττουν. Αυτές τις άρρηκτες σχέσεις κομμάτων και εκπαιδευτικών αποδεικνύει και η φαυλοκρατική μέθοδος της εξυπηρέτησής τους από τον εκάστοτε υπουργό παιδείας, ο οποίος αποσπά εκατοντάδες δασκάλους και καθηγητές από τις αίθουσες των σχολείων και τους τοποθετεί στο Υπουργείο Παιδείας ή σε θέσεις λούφας.Ταυτόχρονα οι ευνοημένοι λουφαδόροι του κόμματος πριμοδοτούνται με μόρια ως δήθεν υπηρετούντες σε ακριτικές περιοχές!
Η κομματικο-εκπαιδευτική προστυχιά στο ζενίθ, στο όνομα της «αποδοτικής» παιδείας, της οποίας, υποτίθεται, ότι οι λειτουργοί της σφυρηλατούν ήθος στους μαθητές! (Περισσότερα για το γνωστό και παλιό αυτό αλισβερίσι βλ. στο σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Το μεγάλο κόλπο των εκπαιδευτικών με τις αποσπάσεις» (εφ. «Veto», 15/11/2009, σελ. 39).
Κατά τ’ άλλα οι νεκροθάφτες της παιδείας - όλοι οι παραπάνω - χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γι’ αυτή. Υποκρισία χιλίων χιμπατζήδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: