Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009


  Ο Υπατος Αρμοστής της Βρεττανίας στην Κύπρο Πίτερ Μίλετ, δήλωσε με απίστευτο θράσος, στα εγκαίνια του μνημείου των νεκρών στρατιωτών της βρεττανικής κατοχής της Κύπρου, ότι << κάθε έθνος έχει καθήκον να θυμάται τους νεκρούς στρατιώτες του>>.

( Το μνημείο του αίσχους στη τουρκοαγγλική κατεχόμενη Ελληνική Κερύνεια).



Το μνημείο για τον Βρετανό στρατιώτη ο οποίος πέθανε στην Κύπρο μεταξύ 1955 και 1959 οικοδομήθηκε από ιδιωτικό οργανισμό, τον σύνδεσμο British Cyprus Memorial Trust», ανέφερε ο κ. Μίλετ, προσθέτοντας πως ο ίδιος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ως ένδειξη σεβασμού στους νεκρούς.Μιλώντας στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία του στο μνημείο στα κατεχόμενα, ο κ. Μίλετ, ανέφερε ότι σε αντίθεση με όσα αναφέρονται, δεν έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Βρετανικό Κοιμητήριο στην Κερύνεια με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης την περασμένη Κυριακή, η οποία τιμάται στην Βρετανία.«Η τελετή ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας τους. Κάθε έθνος έχει καθήκον να θυμάται τους νεκρούς στρατιώτες του», είπε ο κ. Μίλετ.Παράλληλα εξήγησε ότι «κατά την Ημέρα Μνήμης στη Βρετανία, θυμόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις, όχι μόνο Βρετανούς αλλά επίσης και Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».Καταλήγοντας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη, ήταν μια ιδιωτική τελετή για την οικογένεια και τους φίλους αυτών που έχασαν τη ζωή τους.
Απίστευτο θράσος για μια χώρα που θέλει να λέγεται ,πολιτισμένη και ευρωπαική. Με το μνημείο του αίσχους, στην κατεχόμενη Κερύνεια, θέλει να δηλώσει ότι δεν ξέχασε την ήττα της απο τους Ελληνες της Κύπρου,και απαιτεί να τιμούνται τα στρατεύματα κατοχής απο τους <<δούλους που σήκωσαν κεφάλι>>. Η Μεγάλη Βρεττανία είναι παρούσα στην Κύπρο. Μας ανακάτευε και θα μας ανακατεύει, το <<διαίρε και βασίλευε>>, εξακολουθεί να ισχύει δηλητηριάζοντας τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Δεν απεμπόλησε ποτέ τον αποικιοκρατικό και ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα(και μέσα στην ευρωπαική κοινότητα) και για μια ακόμη φορά προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα. Τους αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου για ελευθερία, αυτοδιάθεση, δικαισύνη, να τους βάλει στην ίδια μοίρα με την φασιστική κατοχή του νησιού, την οικονομική και κοινωνική αφαίμαξη, τον αφανισμό της γλώσσας και του πολιτισμού του,την τουρκική κατοχή, την μετατροπή του δηλαδή σε φερέφωνο. Οι πρόθυμοι συνεργάτες της, οι επιτήδοια ουδέτεροι, δέχθηκαν να τιμήσουν τους εντολοδόχους τους, επιβεβαιώνοντας την μακροχρόνια συμμαχία τους.
 Η Επιροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων καταγγέλει αυτό το ανοσιούργημα της <<φίλης>. Μ.Βρεττανίας και καλεί τον Ελληνα Πρωθυπουργό να κάνει τα κατάλληλα διαβήματα προς τις δύο χώρες. Επίσης , ζητά, απο τον Πρωθυπουργό, να φέρει το θέμα στην Ευρωπαική επιτροπή(ενόψη της ένταξης της Τουρκίας, αλλά και της συμπεριφοράς της Βρεττανίας απέναντι στα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα των λαών της Ευρώπης).


Ελληνες της Κύπρου μην ξεχνάτε ποτέ τους δόλιους βρεττανούς!


           ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: