Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Mαζί τα φάγαμε ρε;


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Ολοφύρονται και οδύρονται οι κυβερνώντες για το μεγάλο κακό που βρήκε την ελληνική οικονομία.Διαπιστώνουν (τώρα;) ότι όλα τα ταμεία του κράτους – υπάρχει κράτος; - όχι μόνο είναι άδεια αλλά και ότι χρωστά τα μαλλιοκέφαλά του.Ολόκληρες δεκαετίες, οι εναλλασσόμενοι εθνικοί μητραλίες έφαγαν, έφαγαν τον αγλέουρα αδειάζοντας την μπάγκα με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις όπως οι σεσημασμένοι χαρτοκλέφτες.Ο Πακτωλός των πακέτων της Ευρώπης έχασε το δρόμο και διοχετεύθηκε σε λίγα χέρια που κρατούσαν τα κλειδιά της ψωροκόσταινας. Για τον γράφοντα αυτή η ληστεία των ανθρώπων με το λευκό κολάρο, δεν υπήρξε έκπληξη, γιατί ήδη από το 1993 είχε επισημάνει την κλοπή και είχε προειδοποιήσει για το τι θα γίνει.Αποπειρώμενος, χωρίς επιτυχία, να αποτρέψει το έγκλημα, έγραφε: «Αυτό το πακέτο ποιος θα το φάει;» (Βλ. το άρθρο μου στα «Πολιτικά Θέματα» της 19/2/1993).Η διεφθαρμένη Ελλάδα με τους πιο πολύ διεφθαρμένους πολιτικούς έκανε πως δεν καταλάβαινε. Τα πακέτα ερχόταν αλλά γινόταν ιδιωτική περιουσία των ληστοσυμμοριτών. Τρέχαν όλοι ν’ αρπάξουν ανάλογα με τη δύναμη που είχαν.Τώρα ο διεφθαρμένος λαός σκούζει – και που είσαι ακόμα – και καλείται να πληρώσει το φαγοπότι αυτών, που ψήφιζε, ψηφίζει και εξακολουθεί να στηρίζει. Και όσοι μεν ποικιλοτρόπως άρπαξαν και αρπάζουν - χωρίς να πάει ένας στο Γουδί – καλά κάνουν. Όσοι όμως δεν άρπαξαν – κι αυτοί είναι τα εκατομμύρια των πενόμενων χειροκροτητών – υποχρεώνονται να γεμίσουν τα άδεια ταμεία αδειάζοντας το στομάχι τους.
Μαζί με αυτούς τους ασυγχώρητους γλείφτες της εξουσίας υποχρεώνονται να πληρώσουν και εκείνοι οι λίγοι που δεν πήραν από τα πακέτα ούτε ένα ευρώ!
Γιατί ρε προστυχάντζες της πολιτικής; Μαζί τα φάγαμε; Αυτό αποτελεί δεύτερη ληστεία και γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους ο γράφων προτιμά να κυβερνάται από τη Σικελική Μαφία, που διαθέτει και παλλικαριά και εντιμότητα στο λόγο. Έχει μπέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: