Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Mpravo Ntora, αναφωνούν οι Τούρκοι


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.


Ο Τούρκος υπουργός Μπαγίς, λένε τα ρεπορτάζ, σε διάλεξή του, στην καρδιά της Αθήνας, εμφανίστηκε «προκλητικός, αλαζονικός και υπερφίαλος», έναντι της Ελλάδας και των εθνικών μας θεμάτων, και έφτασε μάλιστα να επέμβει και στα εσωτερικά μας θέματα, κάνοντας την πρόβλεψη ότι «νικητής στη μάχη της διαδοχής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη», την οποία θεωρεί «αναδυόμενη ηγέτιδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» («Το Παρόν», 8/11/2009, σελ. 14).Δεν χρειάζεται να διαθέτης πολλές γνώσεις για να καταλάβεις το ζωτικό ενδιαφέρον των Τούρκων υπέρ της άλλοτε υπουργού των εξωτερικών, η οποία τα είχε μέλι-γάλα μαζί τους. Δεν τους χάλασε ποτέ χατίρι για όσα βυσσοδομούν σε βάρος της Ελλάδας. Δεν χρειάζονται γι’ αυτό άλλοι μάρτυρες αφού ακούγονται εκκωφαντικά τα τουρκικά χειροκροτήματα.
Ο Λένιν έλεγε ετούτο το αληθινό: πες μου ποιος σε χειροκροτεί να σου πως ποιος είσαι.
Τα ίδια έκαναν οι Τούρκοι και με τον υπουργό των εξωτερικών, με τον οποί χόρευαν τα ζεϊμπέκικα: Μpravo Giorgos!Αυτή, είναι δυστυχέστατα η «ελληνική» εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, η οποία επαινείται και χειροκροτείται από τους Τούρκους, με το πολύχρονο σεκόντο των εκατομμυρίων ψηφοφόρων των δύο εναλλασσόμενων κομμάτων της φιλοτουρκικής εξουσίας.
Άθλιοι κομπάρσοι μιας εθνομειοδοτικής εξωτερικής πολιτικής, για λίγα ευρώ, για μία θεσούλα και τα στελέχη για πολιτική καριέρα. Τα πάντα πωλούνται. Τα πάντα αγοράζονται. Κι’ όμως, παριστάνουν τους ιδεολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: