Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009



ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, διαχειρίστρια του blog christofias-watch (http://christofias-watch.blogspot.com), καταδικάζει τις συκοφαντικές, αψυχολόγητες και υβριστικές δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού εναντίον κυπριακών blogs του διαδικτύου και σατιρικών εντύπων ότι δήθεν "ενθαρρύνουν τη φυσική εξόντωση" του Προέδρου Χριστόφια.
Θεωρούμε ότι ο ατεκμηρίωτος προπηλακισμός ατόμων που διαφωνούν με την κυβέρνηση Χριστόφια και που της ασκούν έντονη κριτική, ως εγκληματιών του ποινικού δικαίου, συνιστά απαράδεκτο στιγματισμό των blogs, προσπάθεια φίμωσης και πνευματική τρομοκρατία. Παραπέμπει δε η δήλωση του κ. Κυπριανού σε εποχές που κάποια άλλα καθεστώτα, με τα οποία ακόμη δεν έχει διαχωρίσει τη θέση του το ΑΚΕΛ, εξόντωναν πολιτικούς αντιπάλους αποκαλώντας τους "εχθρούς του λαού".
Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, καλεί τον κ. Κυπριανού, είτε να στοιχειοθετήσει τις σοβαρότατες κατηγορίες του εναντίον των blogs, είτε να αποσύρει και να εκδώσει επίσημη απολογία. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει εκτεθειμένος, όπως παραμένει εκτεθειμένος για τις παλαιότερες συκοφαντίες του εναντίον του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου, τον οποίο και είχε άδικα και ψευδώς κατηγορήσει ότι δήθεν είχε επαφές με την ΕΟΚΑ Β, κάτι το οποίο ουδέποτε ο κ. Κυπριανού τεκμηρίωσε και ουδέποτε απέσυρε.Τα κυπριακά blogs είναι ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης και εκφοράς πολιτικών απόψεων και ο στιγματισμός και η προσπάθεια φίμωσης τους, είναι ένας επικίνδυνος αναχρονισμός που πλήττει την ελευθερία έκφρασης και την ίδια τη δημοκρατία.Θεωρούμε τέλος, οτι τα ελλείμματα δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Χριστόφια έχουν μεγιστοποιηθεί σε επικίνδυνο βαθμό και υποσχόμαστε ότι ως Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στη φίμωση, ενάντια στην πνευματική τρομοκρατία, ενάντια σε πολιτικούς εκβιασμούς και διώξεις ατόμων για τα πολιτικά τους φρονήματα και ενάντια σε οποιεσδήποτε προσπάθειες παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράστηκε το 2004, με επιβολή άδικης και διχοτομικής λύσης εις βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού.


Γραφείο Τύπου Επιτροπής


Πηγή : kipriakon.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια: