Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Εθνική αξιοπρέπεια και γραικυλισμός: Αίγυπτος και Ελλάδα


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Διαβάζοντας την εξής είδηση σκέφθηκα συνειρμικά την τεράστια διαφορά ως προς τη συμπεριφορά των αληθινών ηγετών και κρατών στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Γράφει «Η Καθημερινή» (της 5/12/2009, σελ. 10): «στο ρεπορτάζ για τη διώρυγα του Σουέζ: Όταν τον Οκτώβριο του 1956 «Βρετανία, Γαλλία και Ισραήλ εισβάλλουν στην Αίγυπτο με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της Διώρυγας, ο Νάσερ απαντά με τη βύθιση και των 40 πλοίων, που βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στη Διώρυγα» την οποία ο ίδιος είχε εθνικοποιήσει πριν από τρεις μήνες. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Νάσερ, ο οποίος είχε ανατρέψει τη δυναστεία του Φαρούκ και τροχοπέδησε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη της Αιγύπτου.Ένας ηγέτης, σε μια υπανάπτυκτη χώρα, τόλμησε να συγκρουστεί με τρία ισχυρά κράτη και να βυθίσει 40 πλοία τους, τα οποία είχαν παραβιάσει τον εθνικό χώρο της πατρίδος του!
Οι αληθινοί ηγέτες και οι αληθινά υπερήφανοι λαοί, όταν έρθει η μεγάλη στιγμή για την υπεράσπιση της εθνικής τους ανεξαρτησίας, αποφασίζουν να ριψοκινδυνέψουν τα πάντα, θέτοντας την αξιοπρέπειά τους υπεράνω του φιλοτομαρισμού και της υποτέλειας. Πρόκειται για μια συμπεριφορά την οποία αποφεύγουν οι δικοί «μας» πολιτικάντηδες, οι οποίοι από τη μεταπολίτευση και δώθε ενδίδουν, υποχωρούν και γονατίζουν μπροστά στις ιταμές αξιώσεις κρατών και κρατιδίων σε βάρος των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.Χαμόγελα, κουμπαριές, ζεμπεκιές και… ξεβρακωσιές μπροστά, σε όσους καταπατούν το διεθνές δίκαιο και διαγουμίζουν την εθνική μας κυριαρχία.
Από εκείνο το ψεύτικο: «Βυθίσατε το Χόρα», που εκστόμισε ο πατριάρχης του ελληνικού λαϊκισμού, οδηγηθήκαμε στο «Ας δώσουμε λίγη γη και θάλασσα να κοιμόμαστε ήσυχοι», όπως διακηρύσσει ο υιός του και σημερινός πρωθυπουργός.Για την απίστευτη αυτή αντίληψη, βλ. την «προφυλλίδα» του διακεκριμένου ιστορικού-φιλολόγου, Α. Αντωνάκου στο μηνιαίο περιοδικό «Ελληνόραμα», τεύχ. Οκτωβρίου 2009, ο οποίος θέτει το εύλογο ερώτημα: «Ποιός σας έδωσε κ. Πρόεδρε το δικαίωμα να παραχωρήσετε ελληνικό έδαφος;»
Προφανώς το πήρε ο άνθρωπος από την φιλοσοφία του γραικυλισμού που δεσπόζει όλα ετούτα τα χρόνια στην πλειοψηφία των Ελλήνων χριστιανών, οι οποίοι αγνοούν εσκεμμένα τις υποθήκες του εθνικού μας βάρδου Κωστή Παλαμά, ο οποίος εδώ και έναν αιώνα έγραφε στον περίφημο «Δωδεκάλογο»: «Των εθνών η μεγαλοσύνη / δεν μετριέται με το στρέμμα / με τις καρδιάς το πύρωμα / μετριέται, και με το αίμα».
Ο συνταγματάρχης Νάσερ το είχε αποδείξει αυτό εμπράκτως, χωρίς να έχει διαβάσει τον ποιητή! Οι δικοί «μας» έμαθαν να γονατίζουν, να γλείφουν και να ικετεύουν! Ο Γραικυλισμός στην αποθέωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: