Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

«Ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το «Μήνυμά» του κατά της διαφθοράς»




Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα
 
 
 
Το ανιστόρητο έγινε πια, το αιώνιο θήλυ μας σέρνει ψηλά, έγραφε ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε και συνειρμικά μου ήρθε στο νου ετούτη η παράφραση: το ανιστόρητο έγινε πια, η πολύχρονη διαφθορά μας σέρνει όλους στα χαμηλά!Αυτά για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς», για την οποία ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος εξέπεμψε και το σχετικό του μήνυμα, στο οποίο τονίζει: «Την ανάγκη να περάσουμε από τα ευχολόγια και τις ρητορείες στις πράξεις για την πάταξη της διαφθοράς» (βλ. «Η Καθημερινή» της 9ης Δεκεμβρίου 2009).Συνεχίζοντας λέει στο μήνυμα: «Χρωστάμε στη νέα γενιά μια θεσμική επανάσταση για την εμπέδωση κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας».Τι ωραία λόγια! τι μεστός ηθικός λόγος!, τι ηθικοδιδασκαλία εθνική, που όμως έχουν το αυταπόδεικτο μειονέκτημα να διακηρύσσονται ετεροχρονισμένα και πολύ, μα πολύ καθυστερημένα.
Τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια οι διεφθαρμένες και εναλλασσόμενες εξουσίες μπόλιασαν κυβερνώντες, θεσμούς, και τον λαό με τη θεά διαφθορά ώστε κανένας αντίθετος λόγος να μην είναι πια ικανός να σταματήσει τους χειμάρρους της διαφθοράς που ξεχύνονται από πρωθυπουργικά μέγαρα, τη βουλή, τα υπουργεία, τα συνδικάτα, τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και το φαύλο λαό, και πέφτουν στο ορμητικό ποτάμι της πολιτικής και κοινωνικής διαφθοράς, που δεν έχει γυρισμό.
Τριάντα χρόνια ο γράφων – μέσα από εκατοντάδες κείμενά του – καταγγέλλει εγγράφως τη διαφθορά επισύροντας την περιθωριοποίηση και καταδίωξη του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ίδιος ούτε καν που διανοήθηκε να συνεργαστεί μαζί του.
Η καταγγελία δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε το «κωλόσπιτο» της οδού Αγράμπελης, που χτίστηκε με… δανεικά και του αξιότιμου κ. Χάλακ!
Έχω τη γνώμη ότι αυτή η ετεροχρονισμένη καταγγελία του αξιότιμου κ. Προέδρου της Δημοκρατίας κατά της διαφθοράς – που αποτελεί τρόπο ζωής των εναλλασσομένων εξουσιαστών – θα πέσει στο κενό. Αν ο κ. Πρόεδρος επιθυμεί να ενημερωθεί αναδρομικά και διαχρονικά για αυτή τη μεγάλη αρρώστια που αποτελεί σύμφυτη λειτουργία της πολιτικής και της ελληνικής κοινωνίας, μπορώ να του αποστείλω το έργο μου: «Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα» και το δίτομο έργο μου: «Πολιτική και κοινωνία στην Ελλάδα του λαϊκισμού».
Περιμένω την εκδήλωση της επιθυμίας με την προσήκουσα τιμή.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: