Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009


Ξεπερνούν τα όρια οι πράκτορες της Άγκυρας στην Θράκη
Πολώνουν επιδεικτικά το κλίμα επιζητώντας ακραίες αντιδράσεις




Προκαλεί την λογική και το κοινό αίσθημα η νέα ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οποία εκδόθηκε την προηγούμενη Τρίτη στην Κομοτηνή (μετά την επίσκεψη του νέου Τούρκου Πρέσβη στην περιοχή), με αφορμή την καταδίκη του μουσουλμάνου, Οσμάν Κασάϊκα, που βιαιοπράγησε κατά της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου.Η «καταγγελία» της «γκρίζας κυβέρνησης» που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στη Θράκη, έρχεται αμέσως μετά την επίσκεψη του νέου τούρκου πρέσβη στην Θράκη, αλλά και αμέσως μετά τα επεισόδια (ξυλοδαρμοί) μεταξύ μουσουλμάνων και παλιννοστούντων ελληνοποντίων μικροπωλητών που έγιναν σε λαϊκές αγορές στο Εύλαλο Ξάνθης (ημέρα Παρασκευή) και στην Ξάνθη (ημέρα Σάββατο)!!!
"Παράξενα επεισόδια" στην Ξάνθη
Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του τούρκου πρέσβη, άγνωστοι νεαροί έσπασαν με πέτρες τα τζάμια σε τέμενος της πόλης της Ξάνθης, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικότατη οδό!!!
Η «μάχη των πάγκων» που έγινε όμως μεταξύ μουσουλμάνων και παλιννοστούντων ελληνοποντίων, ήταν κάτι το απολύτως πρωτόγνωρο για την περιοχή και ίσως να αποτελεί ένα κομβικό σημείο αλλαγής στάσης κάποιων ακραίων κύκλων, καθοδηγούμενων από την Τουρκία, που επιθυμούν διακαώς να ανεβάσουν το θερμόμετρο και να δημιουργήσουν συγκρουσιακές καταστάσεις επ’ ωφελεία φυσικά της Άγκυρας και του επιχειρούμενου εκτουρκισμού της… Είναι γεγονός πως οι καβγάδες μεταξύ πωλητών των «λαϊκών αγορών» δεν είναι κάτι παράξενο. Όμως οι συμπλοκές τέτοιου βαθμού αποτελούν ένα πρωτοφανές και παράδοξο φαινόμενο που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει σε όσους συνεχίζουν να σκέφτονται και επιθυμούν να εργάζονται για το καλό της Θράκης.Είναι σαφές πως τα «προεόρτια», όπως και τα «μεθεόρτια» της επίσκεψης του τούρκου πρέσβη, ήταν καλοσχεδιασμένα προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο «κλίμα», αλλά και της απαραίτητης «συσπείρωσης», ιδιαίτερα λόγω της επερχόμενης μουσουλμανικής γιορτής (Κουρμπάν Μπαϊράμ) την επόμενη Παρασκευή.Κάποιοι έχουν βάλει ως προφανή στόχο την δημιουργία κλίματος έντασης στην Θράκη και εργάζονται μεθοδικά για να στήσουν το κατάλληλο σκηνικό που θα τους επιτρέψει να πιέσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, εν όψει της συνάντησης των Βρυξελλών όπου θα συζητηθεί η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Οι προκλήσεις περνάνε πλέον, δυστυχώς, από το πολιτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδας και Τουρκίας) στην καθημερινότητα των απλών πολιτών Ελλήνων πολιτών της Θράκης. Και αυτή η μετεξέλιξη μόνο ως καλός οιωνός δεν μπορεί να λογιστεί και ελπίδα όλων είναι να επικρατήσει η σωφροσύνη και όχι οι "πολιτικές" της Άγκυρας.Μέσα σε αυτό το δυσάρεστο κλίμα, η "γκρίζα κυβέρνηση" των μουσουλμάνων της Θράκης και οργάνων του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα κείμενο καταγγελία στο οποίο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την καταδίκη του φανατικού μουσουλμάνου, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε από το δικαστήριο Αλεξανδρούπολης, για βιαιοπραγία κατά της Χαράς Νικοπούλου (της ελληνίδας δασκάλας που επιμένει να μαθαίνει την ελληνική παιδεία και γλώσσα, στα παιδιά των Πομάκων στο Δέρειο και η οποία έχει γίνει στόχος ακραίων φιλότουρκων εθνικιστικών που δεν διστάζουν να απειλούν ακόμη και την ζωή της ίδιας και του συζύγου της).
Το προκλητικό κείμενο της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων της Θράκης»
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από τον τοπικό τύπο, ο κύριος Ιμπραχήμ Μπαλταλή, εκδότης του περιοδικού «Ρόντοπ Ρουζγκιαρή» και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης παρευρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης στις 19 Νοεμβρίου 2009 και ημέρα Πέμπτη με σκοπό την παρακολούθηση της δίκης της Χαράς Νικοπούλου και Οσμάν Κασάϊκα. Στο τέλος της δίκης δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα φανατικών.Με μεγάλη λύπη θα θέλαμε να αναφέρουμε πως αυτό το φρικτό γεγονός δείχνει ολοφάνερα σε ποιο σημείο έχει φτάσει στην περιοχή μας η μη ανεκτικότητα στην ετερότητα των ανθρώπων και στο διαφορετικό στοιχείο.Η Συμβουλευτική Επιτροπή θεωρεί την επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά του κύριου Μπαλταλή ως επίθεση κατά της Ελευθερίας του Τύπου και της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και καταγγέλλει σφοδρά αυτή την πράξη. Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές τη σύλληψη των δραστών και την παράδοσή τους στη δικαιοσύνη.Επιθυμούμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό την μη επανάληψη τέτοιων γεγονότων τα οποία δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
Η απάντηση των ελλήνων που καταγγέλλονται για τα επεισόδια:
«Πληροφορηθήκαμε ότι στην εκπομπή «Αθέατος κόσμος» του δημοσιογράφου κ. Χαρδαβέλλα την Τρίτη 24 Νοεμβρίου με θέμα την Θράκη αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο της Ξάνθης Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ ότι το τουρκικό προξενείο ήταν αυτό που έπεισε τον Σύνδεσμο μας να ανεβεί πάνω στην Αλεξανδρούπολη για την δίκη της δασκάλας και να προκαλέσει ταραχές οι οποίες θα εκθέσουν την Ελλάδα.Το εν λόγω άτομο όπως είπε, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από ρεπορτάζ. Όμως έπρεπε να συνεχίσει τη δημοσιογραφική του αυτή έρευνα για να ανακαλύψει τα μυστικά κονδύλια που δίνει η ΜΙΤ και η ΚΥΠ στον Σύνδεσμο μας. Για αυτό άλλωστε όλα τα μέλη μας ζουν μία πλούσια ζωή, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις. Δυστυχώς τέτοιου βαθμού ανοησίες και γελοίες συκοφαντίες που ακούγονται μόνο με ειρωνικό τρόπο μπορούν να απαντηθούν. Το θέμα δεν είναι όμως τα όρια της βλακείας και της προβοκάτσιας που μπορούν να φτάσουν ορισμένοι αλλά το ότι αυτά τα άτομα δρουν ανεξέλεγκτα εναντίον της Ελλάδος και με σκοπό να μετατρέψουν την Θράκη σε νέο Κόσσοβο. Πέρα από την τοπική τους δράση στη Θράκη παρατηρούμε ότι φιλοξενούνται σε τηλεοπτικές εκπομπές, προσβάλλοντας με τα λεγόμενα τους το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο σε Έλληνα βουλευτή λέγοντας του «Βούλωσε το»!Αυτοί όλοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Το ερώτημα είναι τι κάνει το «ελληνικό» κράτος; Δυστυχώς τίποτα. Εμείς ως Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές οφείλουμε με τις όποιες δυνατότητες και μέσα έχουμε να αντισταθούμε και να ξεσκεπάσουμε τα σχέδια που εξυφαίνονται εναντίον της Θράκης μας.Θα μας βρουν απέναντι τους...
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Σαφέστατο είναι πως η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων της Θράκης» (η οποία αποτελείται από εν ενεργεία και πρώην βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, από τον ψευτομουφτή και εκπαιδευμένο πράκτορα-ιμάμη Αμέτ Μετέ καθώς και άλλες «προσωπικότητες» της ελληνικής μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης) επιθυμεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να περάσει σε μία σειρά κινήσεων που θα εκθέσουν την χώρα μας. Οι καταγγελίες του «μας είπαν», «κάποιος μας μετέφερε», «μάθαμε», "διαβάσαμε" κ.α. προσβάλουν τη νοημοσύνη οποιουδήποτε νοήμονα ανθρώπου, αλλά φαίνεται πως δεν συγκινούν ούτε τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, αλλά ούτε και την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η οποία είναι χαρακτηριστικά απούσα από την Θράκη.Μάλιστα, σε πρόσφατη «είδηση» μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας, οι άνθρωποι της Άγκυρας προσπαθούν να πιέσουν τον έλληνα πρωθυπουργό μέσα από το περιβάλλον του και τις προσωπικές του επιλογές. Η αναίτια επίθεση που έγινε στο πρόσωπο του κυρίου Ξυνίδη, γ.γ. του ΠΑΣΟΚ, είχε σαν σκοπό να περάσει ένα σαφές μήνυμα πίεσης (ή υπενθύμισης «υποσχέσεων» του παρελθόντος) προς το μέγαρο Μαξίμου.Και αυτό ήταν, δυστυχώς, μόνο η αρχή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται στη Θράκη και μέχρι που είναι αποφασισμένοι κάποιοι να οδηγήσουν τις εξελίξεις...


Πηγή : kostasxan.blogspot.com












 

Δεν υπάρχουν σχόλια: