Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Στο Υπουργείο Παιδείας: (χωρίς το Εθνική).
Ο χορός των τρωκτικών συνεχίζεται και η άνεργη νεολαία… χτενίζεται:



Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα.


Ηχούν ακόμη στ’ αυτιά μας – όσοι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να ακούν και να βλέπουν – οι προεκλογικές υποσχέσεις του σημερινού πρωθυπουργού ότι «θα εξοικονομήσει τα λεφτά και από την κατάργηση των χιλιάδων επιτροπών που έχει συστήσει η Νέα Δημοκρατία για την εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας».Διαβάζω – χωρίς έκπληξη – ότι η αξιότιμος υπουργός της Παιδείας, που συνιστούσε την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας ως επισήμου γλώσσας στην Ελλάδα και η οποία ως γνωστόν έσπευσε να καταργήσει τον επιθετικό προσδιορισμό εθνικής παιδείας, άρχισε την εγκαθίδρυση της δικής της κομματικής αυλής.Απέλυσε τα μέλη των προκατόχων υπουργών και συνέστησε πέντε δικές της, φυσικά με αμοιβή. Δεν γνωρίζω το ύψος των αμοιβών και τον αριθμό των μελών (αναφέρονται στο υπ’ αριθ. 483/16.11.2009 ΦΕΚ, τευχ. ΥΟΔΑ και στην απόφαση της 8339/10.11.2009) που δημοσιεύονται στην Α1 της 21/11/09, σελ. 14).Στο βαθμό που τα στοιχεία είναι ακριβή, βρισκόμαστε σ’ ένα νέο φαγοπότι πρασίνων στελεχών, το οποίο αρχίζει πριν κλείσει ο μήνας της «νέας» κυβέρνησης.
Για να δούμε πόσες χιλιάδες πράσινα τρωκτικά θα στελεχώσουν το «σοσιαλιστικό» κράτος της… λιτότητας και του… νοικοκυρέματος, για να αποκαθηλώσουν κάθε τι το πατριωτικό και το εθνικό από τις προμετωπίδες του.
Όσο για την άνεργη νεολαία, αυτή εκλιπαρεί τα 400 ευρώ χωρίς να τολμά να σηκωθεί όρθια και να ανασκολοπίσει τους πολυθεσίτες, που πάντοτε τρώγουν και πίνουν σε βάρος του «κυρίαρχου» λαού, που γονατιστός εκλιπαρεί κι αυτός το «επίδομα αλληλεγγύης». Βαρυομοίρης λαός, όπως θα τον έλεγε ο Κ. Παλαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: