Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009


Ουδέν νεώτερο για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.




Στο κενό βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αποτρόπαιας πράξης κλοπής της σορού του εκλιπόντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της Κυπριακής Αστυνομίας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.Οι κυπριακές διωκτικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς όμως να μπορούν να σχηματίσουν ακόμη και μια ένδειξη για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες. Το γεγονός πως βρέθηκε ένα αποτύπωμα παπουτσιού ενός από τους δράστες, δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο στις κυπριακές αρχές από το νούμερο και τον τύπο του υποδήματος του δράστη.Οι αρχές προσπαθούν να «διυλίσουν» κάθε πληροφορία, εκμεταλλευόμενες το σχετικά μικρό μέγεθος του νησιού όπου οποιαδήποτε περίεργη» κίνηση θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή.Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, στο αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας έχει σχηματιστεί το σενάριο πως η ομάδα που έδρασε ήταν άρτια εξοπλισμένη και εκπαιδευμένη και διέθετε ένα πλήρες σχέδιο οργάνωσης τόσο κατά τη διάρκεια προσέγγισης και απόσπασης της σορού όσο και για τη φυγάδευσή της, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό.
Οι έρευνες εστιάζονται στο χώρο ακραίων εθνικιστικών κύκλων, στο χώρο του κοινού ποινικού εγκλήματος, χωρίς παράλληλα να αποκλείεται και η εμπλοκή «ξένων δυνάμεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός της Κυπριακής Αστυνομίας, για να επισημάνει πως «δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ώρα να ζητηθεί η βοήθεια ειδικών και μέσων από ξένες χώρες».


Πηγή : defencenet.gr


***Σχόλιο :  Οι δηλώσεις του κύπριου αστυνομικού για ερευνες γύρω απο <<εθνικιστικούς κύκλους>> μάλλον προβοκατόρικες είναι. Εκτός αν εννοεί εθνικιστικούς κύκλους τους νεοκύπριους και τους ανθέλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας! Αν πάλι εννοεί τους Ελληνες Κύπριους, ανεξαρτήτως πάλι ιδεολογίας, αυτοί μάλλον θα προστάτευαν τον τάφο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου αντί να τον συλλήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: