Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

To εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής και η


υποκρισία των κυβερνώντων


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Ξαφνικά και όλως τυχαίως οι σημερινοί κυβερνήτες με τις στρατιές των ακριβοπληρωμένων προπαγανδιστών τους κάθε λογής ανακάλυψαν το όργιο της φοροδιαφυγής. Ωρύονται, απειλούν, συνιστούν και εκλιπαρούν για την καταβολή των φόρων από «όσους φοροδιαφεύγουν»!Τα Ταμεία είναι άδεια με τη φιλότιμη «ιδεολογική» προσπάθεια των γαλάζιων και πράσινων τρωκτικών.Τώρα, οι κάθε λογής εξουσιαστές και οι δήθεν ενημερωτές της κοινής γνώμης διαπιστώνουν ότι αυτό το εθνικό έγκλημα χρεοκόπησε το Κράτος, και ότι τους φόρους πληρώνουν τα υποζύγια των μισθωτών και συνταξιούχων.Πριν από μία δεκαπενταετία ο γράφων καυτηρίαζε κυβερνώντες και κυβερνωμένους για την εθνοκτόνο συμπεριφορά τους γύρω από το εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής γράφοντας: «Ένας ολόκληρος κόσμος των Ελλήνων συναγωνίζεται ν’ αποφύγει τη φορολογία και να μεταθέσει τα βάρη στους άλλους, στους διπλανούς και μάλλον στους πιο αδύνατους»…
Καιρός ν’ αφήσουμε τις ψεύτικες αγιοσύνες και να εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις οικονομικές και κάθε άλλου είδους υποχρεώσεις προς το Κράτος».
Συνεχίζοντας και καυτηριάζοντας την αβουλία, την απραξία και την υποκρισία των κυβερνώντων κατέληγα: «Ας θεσπίσουν αναδρομικά το πόθεν έσχες, χωρίς καμμιά εξαίρεση με πρώτους υπόχρεους του εαυτούς τους. Θα το τολμήσουν;» (βλ. «Πολιτικά Θέματα», της 17/12/1993).
Φυσικά, κυβερνώντες και «κυρίαρχος» λαός γελούσαν και εξακολουθούν να γελούν μ’ αυτές τις «αφελείς» απόψεις.Τώρα, οι πάντες σκούζουν αλλά είναι πολύ αργά. Ο εθισμός στη φορολογική χλωροφορμίαση και στον ηθικό μιθριδατισμό αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την αποτελεσματική λύση του γόρδιου δεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: