Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση Παπανδρέου για το Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό

Απάντησή σε ερώτηση του βουλευτή επικρατείας του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κoραντή σχετικά με το "Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό" και την προσπάθεια παραχάραξης και οικειοποίησης της ελληνικής ιστορίας, απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών (και πρωθυπουργός), κος. Γ. Παπανδρέου στην οποία τονίζει πως "Θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως πως, σύμφωνα με την αξιολόγηση των υπηρεσιών, σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες." Παραθέτουμε τα κείμενα της Ερώτησης και της Απάντησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΡΑΝΤΗ

Το επίσημο Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό που προ ολίγων ημερών εξέδωσε η Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας, επισημαίνοντας στην εισαγωγή του ότι είναι «εθνικού χαρακτήρα», επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς περί διαχρονικής αλβανικής ταυτότητας της Αρτας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας. Μεγάλα αποσπάσματά του υπηρετούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και καλλιεργούν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Τσάμηδων.Παράλληλα, υποβαθμίζεται η παρουσία της ελληνικής μειονότητας στις περιοχές που αποτελούν τις πατρογονικές εστίες της, ενώ εξαφανίζεται η ελληνική ταυτότητα περιοχών όπως η Χειμάρρα.Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι ενήμερο το Υπουργείο Εξωτερικών για το νέο αυτό πόνημα της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι κρατικός φορέας;Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς την Αλβανική Κυβέρνηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθείτε και να ζητήσετε την αφαίρεση όλων των επίμαχων στοιχείων;Εχετε κινητοποιήσει την Ακαδημία Αθηνών και άλλους πνευματικούς φορείς προκειμένου να προβούν και αυτοί στις απαραίτητες ενέργειες;Προτίθεσθε να εγείρετε το θέμα αυτό και σε διεθνή fora, όπως το Συμβούλιο Ευρώπης και ο Ο.Α.Σ.Ε., ειδικότερα ως προς τον τελευταίο, όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία αυτού;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ




ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην υπ’ αριθμ. 202 από 23/10/2009 Ερώτηση του Βουλευτού κ. Ιωάννη Κοραντή»
Η έκδοση που αναφέρεται στην ερώτησή σας είναι αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής μας.Εχουμε προβεί σε δέουσες ενέργειες αρμοδίως.Θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως πως, σύμφωνα με την αξιολόγηση των υπηρεσιών, σ’ αυτή την τελευταία έκδοση, δεν περιέχονται πολλές αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις της ιστορικής πραγματικότητας που υπήρχαν σε προηγούμενες αντίστοιχες εργασίες.
Η πλευρά μας συνεχίζει και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο θέμα, εξακολουθώντας να παρεμβαίνουμε ώστε να αποκαθίσταται η απροκατάληπτη παρουσίαση της ιστορικής πραγματικότητος.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Γεώργιος Α. Παπανδρέου


Πηγή : http://www.nenanews.eu/

1 σχόλιο:

Vissarion Bakolas είπε...

Πιθανόν η απάντηση να είναι αληθοφανής,διότι επί υπαρκτού σοσιαλισμού,η διαπαιδαγώγηση μίσους των γειτόνων μας εναντίον της Ελλάδος βρήκε νέους συμμάχους στους"φίλους μας"και το μακροχρόνιο υπόβαθρο αξιοποιείται. Εμείς απλώς άδοντες,καλλιεργούμε μίσος μεταξύ μας και ετοιμάζουμε την Ελλάδα των Ελλήνων Λαθρομεταναστών. Μ.Β.Παλλήνη 25.01.10