Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ομάδα Νομικών και ανεπάρκειες…


ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ


Τ Η ΜΙΖΕΡΙΑ του Ελληνισμού και των δύο κρατών μας, ελλαδικού και κυπριακού, μπορούν να επαληθεύσουν ξανά οι όποιοι ξένοι. Και οι εχθροί μας. Δύο σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή (24.2.08) του κ. Χριστόφια στην προεδρία της Κ.Δ. και 16 μήνες μετά την έναρξη (3.9.08) των «απευθείας συνομιλιών» του με τους Τούρκους, το ελλα-δικό μας κράτος αποφάσισε (18.1.10) να… συγκροτήσει στο Υπουργείο του των Εξωτερικών Ομάδα Νομικών, προς… ενίσχυση του κ. Χριστόφια στις συνομιλίες! Άρα;
Α Ρ Α ΔΕΝ υπήρχε ώς τώρα επαρκώς ικανή νομική υποστήριξη στον κ. Χριστόφια! Άρα, το ίδιο το ελλαδικό μας Υπ.Εξ. δεν ήταν αφ’ εαυτού και εκ της πάγιας, οργανικής και υπηρεσιακής στελεχώσεώς του, επαρκώς ικανό να προσφέρει, εξ αρχής και διαρκώς, «24 ώρες το 24ώρο», την απαιτούμενη νομική υποστήριξη! Στο υποτιθέμενο «1ο εθνικό θέμα», το Κυπριακό! Και χρειάστηκε Ομάδα Νομικών αίφνης:
- Στον δέκατο έκτο μήνα των συνομιλιών του Χριστόφια με τους Τούρκους!
- Στο τριακοστό έκτο έτος της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής!
- Στο πεντηκοστό έκτο έτος της επίσημης ελλαδικής - του ελλα-δικού μας κράτους - αρμόδιας «διαχείρισης» του Κυπριακού: 56 χρόνια από την 1η προσφυγή της Ελλάδος, 20.8.1954, στον ΟΗΕ για την Κύπρο!
Α Υ Τ Η είναι μια λεπτομέρεια, επιπλέον όμως ένδειξη της διαχρονικής ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ και ανικανότητας του Ελληνισμού, ως κρατικής υπόστασης, σε σύγκριση με τους (και απέναντι στους) εχθρούς του. Εκείνοι έχουν κράτος που σχεδιάζει, παράγει, υποστηρίζει και εφαρμόζει, επίμονα, διαρκώς και μακροχρονίως, κρατική πολιτική. Όποιος καλός ή κακός, ικανός ή ανίκανος ηγέτης, ή κόμμα, ανέλθει στην εξουσία. Εμείς έχουμε, απλώς, ηγέτες και… «ηγέτες»! Και ό,τι κόψει ο νους τους! Ή, ό,τι τούς φωτίσει ο Θεός! Η ανεπάρκειά μας δεν είναι τωρινή, των δύο κρατών μας. Είναι παμπάλαιη. Απ’ την εποχή που μόνο το ελλαδικό κράτος είχαμε. Το δε Κυπριακό 1950-2010, προσφέρεται κατ’ εξοχήν στους μελετητές, ως η πλήρης απόδειξη για του λόγου το ασφαλές. Συλλογιστείτε πώς η αγωνιστικότητα, ο ηρωισμός και η αυτοθυσιαστική μας προθυμία, έφτιαξε την ΕΟΚΑ και τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-1959. Ύστερα, μελετήστε, με τις αναγκαίες συγκρίσεις, πώς το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ έφτιαξε την ΤΜΤ και το Επιτελικό Σχέδιο (ΚΙΡ) «Ανάκτησης Κύπρου». Συγκρίνετε Ελλήνων και Τούρκων, τους εκατέρωθεν κρατικούς σχεδιασμούς. Την εκατέρωθεν παραγωγή, υποστήριξη, υλοποίηση και επίμονη εφαρμογή κρατικής πολιτικής. Θα βρείτε ίσως γιατί οι Τούρκοι προσθέτουν νίκες. Κι εμείς πολλαπλασιάζουμε τις ήττες μας:
Με ποιών τη νομική υποστήριξη λ.χ. προσέφερε, άραγε, 23η Μαΐου 2008, τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» στους Τούρκους ο κ. Χριστόφιας;



Πηγή : http://www.sigmalive.com/ και http://kipriakon.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: