Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστόφιας


Eπίσκεψη στην Aθήνα πραγματοποιεί από σήμερα Σάββατο ο Πρόεδρος της Kύπρου Δημήτρης Xριστόφιας για διαβουλεύσεις με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για το Kυπριακό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στον πρώτο γύρο των εντατικών συνομιλιών του με τον Mεχμέτ Aλί Tαλάτ και εν όψει της έναρξης του δεύτερου γύρου της διαδικασίας στις 25 Iανουαρίου. O Kύπριος Πρόεδρος Θα παραστεί επίσης αύριο μαζί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε τελετή παράδοσης του οικισμού της Aρτέμιδος, στην Hλεία.
O Πρόεδρος Xριστόφιας θα φτάσει στην Aθήνα στις 5.30 το απόγευμα και στις 7 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Kάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Mέγαρο.Mαζί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα παραστούν αύριο στην τελετή αποκαλυπτηρίων αναμνηστικής πλάκας και θα επιθεωρήσουν το έργο της ανοικοδόμησης της Aρτέμιδος, που είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Aυγούστου του 2007. O Kύπριος Πρόεδρος θα παραδώσει και επίσημα την Aρτέμιδα στους κατοίκους της, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανοικοδόμησης, τα οποία έγιναν με έξοδα της κυπριακής κυβέρνησης ύστερα από πρωτοβουλία του αείμνηστου τέως Προέδρου της Tάσσου Παπαδόπουλου. H ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της Aρτέμιδος κόστισε 14 εκατ. ευρώ.Oι συνομιλίες Παπανδρέου - Xριστόφια είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Mέγαρο Mαξίμου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Kύπριος Πρόεδρος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το σύνολο της ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας.
Xθες ο Πρόεδρος Xριστόφιας προήδρευσε συνεδρίας του Eθνικού Συμβουλίου της Kύπρου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης των εντατικών συνομιλιών, ενώ παρέδωσε σε αυτούς και το έγγραφο που κατέθεσε στις συνομιλίες με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης.Γενική εκτίμηση είναι πως τα περιθώρια συγκλίσεων έχουν περιοριστεί έως και εξανεμιστεί μετά την υποβολή του εγγράφου της τουρκικής πλευράς με τις αδιάλλακτες θέσεις της Aγκυρας.





Πηγή : http://www.ethnos.gr/





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: