Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ζήτησε να δει τον Παπούλια

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Παπούλιας και Ερντογάν, θα βρίσκονται από την Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι για να παραστούν σε Διάσκεψη για το Ενεργειακό Μέλλον του Πλανήτη (World Future Εnergy Summit). Ο κ. Παπούλιας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη.
Η ελληνική πλευρά δεν είχε μέχρι αργά χθες απαντήσει στο αίτημα της Άγκυρας για τη συνάντηση. Θεωρείται, ωστόσο, πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Ο Ερντογάν επιδιώκει τις επαφές με Έλληνες αξιωματούχους (εκκρεμεί και απάντηση Παπανδρέου στην επιστολή του Τούρκου Πρωθυπουργού) την ίδια ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται σε βάρος της Ελλάδος και η στάση της στο Κυπριακό παραμένει η ίδια αδιάλλακτη.
Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας καθώς και με τον διάδοχο Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί η διεθνής αυτή διάσκεψη, ενώ δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος να έχει κι άλλες διμερείς επαφές υψηλού επιπέδου, στο περιθώριο της διάσκεψης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί το βράδυ του Σαββάτου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα νωρίτερα την ίδια ημέρα για διαβουλεύσεις με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για το Κυπριακό. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου Χριστόφια στην Αθήνα θα είναι οι εξελίξεις στο εθνικό θέμα, με δεδομένες τις τελευταίες θέσεις που παρουσίασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, θέσεις που δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση την Ελλάδα και την Κύπρο.



Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: