Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Απειλεί ο Ιλκέρ Μπασμπούγ μετά τις αποκαλύψεις της "Βαριοπούλας"

Απειλεί ευθέως με "κίνηση των Ενόπλων Δυνάμεων" ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ με αφορμή το μπαράζ κατηγοριών που δέχεται το στρατιωτικό κατεστημένο μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Taraf», ότι σύμφωνα με το «σχέδιο Βαριοπούλα» προβλεπόταν μεταξύ άλλων και ο βομβαρδισμός δύο τζαμιών:
«Ένας στρατός που επιτίθεται φωνάζοντας ''Αλλάχ, Αλλάχ'', πώς μπορεί να βομβαρδίσει τζαμιά; Απευθύνομαι στους ασυνείδητους. Έχει όρια και η υπομονή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πώς μπορείτε και κατηγορείτε με αυτόν τον τρόπο τις ένοπλες δυνάμεις;»
"Έχει όρια και η υπομονή των Ενόπλων Δυνάμεων" δηλώνει ο Μπασμπούγ. Δηλαδή τι θα κάνουν αν εξαντληθεί η υπομονή τους; Πραξικόπημα; Εισβολή στην Ελλάδα; Θα βομβαρδίσουν νησιά; Τι απ'όλα;
Επίσης ο Μπασμπούγ δήλωσε και τα εξής: «Έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 61 έρευνες σχετικά με διαρροές, και από αυτές οι εννιά πήραν μορφή δικαστική. Η μία ολοκληρώθηκε και ένας αξιωματικός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και αποπέμφθηκε. Υπάρχουν άλλοι δέκα αξιωματικοί διαφόρων βαθμών που κρατούνται. Αισθάνομαι ντροπή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τον όρο. Τον τελευταίο καιρό, το πραξικόπημα και οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος έχουν εξελιχθεί σε κύριο θέμα της επικαιρότητας. Είμαστε πολύ ενοχλημένοι από τους ισχυρισμούς αυτούς. Το ερώτημα που πρέπει να διατυπωθεί είναι ποιοι ωφελούνται από την αναπαραγωγή των ισχυρισμών περί πραξικοπήματος».



Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: