Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Καμπανάκι για πυρηνική Τουρκία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στην ανεπίσημη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα τόνισε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή


Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο μετατροπής και της Τουρκίας σε πυρηνική δύναμη, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για τις ισορροπίες στην περιοχή, μετέφερε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην ανεπίσημη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα.Οπως έγινε γνωστό από διαρροή του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η οποία δημοσιεύθηκε σε ισραηλινές εφημερίδες, ο κ. Νετανιάχου, εξηγώντας στον Γ. Παπανδρέου την ανάγκη παρέμβασης ώστε να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή, με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία να είναι οι πρώτες χώρες που θα αποκτήσουν πυρηνικό οπλοστάσιο (χωρίς να είναι γνωστό εάν παρέπεμψε και σε συγκεκριμένες πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών).
Με δεδομένο το γεγονός ότι οι ισραηλοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ, προκαλεί εντύπωση η προειδοποίηση αυτή του κ. Νετανιάχου στον Ελληνα πρωθυπουργό, καθώς μια τέτοια εξέλιξη αφορά άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας. Θα πρέπει, επίσης, να εξεταστεί εάν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Νετανιάχου-Παπανδρέου αποτελούν και συμβολικό άνοιγμα του Τελ Αβίβ προς την Αθήνα, σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, με δέλεαρ τόσο τη στρατηγική συνεργασία δύο σημαντικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τη στήριξη του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ.


Πηγή : http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: