Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο ανταποκριτής μας στην Γενεύη Νίκος Καλογερόπουλος μεταδίδει:

Υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα ή ευρισκόμενοι μακράν της Ελλάδος που έχουν μόνο αποσπαματική εικόνα της καταστάσεως, της τελευταίας περιόδου και ζητούν Εξεταστική μόνο για την τελευταία 5ετία.. Η άρνησή τους να εξετασθεί η ΣΥΝΕΧΕΙΑ του προβλήματος με την ειρωνεία ότι «έτσι θα πάμε στο 1821» είναι αντιεπιστημονική.
Ο Πλάτων, τον οποίον ασφαλώς αγνοούν (δεν είναι της μόδας), δίνει ως βάσιν της διαλεκτικής την φράση «επί την πρώτην αρχήν ιών μέχρι του ανυποθέτου». Ο Καραμανλής ο μικρός ήταν απλώς ένας ανίκανος κληρονόμος ενός εγκληματικού για το έθνος παρελθόντος. Από το 1953 έως το 1973 η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ ήταν κατά μέσον όρο 7-8% των δε ιδιωτικών επενδύσεων περί το 10% με κορυφές μέχρι και 24%. Η Ευρώπη μιλούσε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα».
Τι συνέβη ώστε μετά την μεταπολίτευση, επί Καραμανλή του ... Μεγάλου (!) από 1974-1980 το ΑΕΠ έπεσε στο 3,5% και οι ιδιωτικές επενδύσεις στο 0,6%; Από το 1951 έως το 1973 η μέση αύξηση του τιμαρίθμου ήταν 4,5%. Τι συνέβη και μετά το 1974- 1993 η μέση ετήσια αύξηση έφτασε στο 18,12%;; Έχουν ακούσει τίποτε περί Ανδρέα Παπανδρέου από προεκλογικού εξώστου να κραυγάζει «ενάντια στο μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο» και «έβγαλε η ΝΔ μια ταμπέλλα ξένοι προσέλθετε» και «Τσοβόλα δοσ-τα όλα»;; Ποιά ήταν τα «όλα», άλλο από δανεικά;; Έχουν ακούσει για την φυγή των Ελλήνων και ξένων επενδυτών και την προσπάθεια των κυβερνήσεων από το 1975 να καλύψουν την ανεργία με διορισμούς στο δημόσιο ώστε να φτάσουν τους δημοσίους υπαλλήλους να ξεπερνούν το 1 εκατ. όταν η Ελβετία κάνει την δουλιά της με λιγότερους από 200,000;
«Επί την πρώτην αρχήν ιόντες» λοιπόν, εάν θέλουμε να μη είμαστε αφελείς ή με προσωπικές πολιτικές γνώμες. Ποιοί εδολοφόνησαν την Ελλάδα με ένα συνεχές έγκλημα που άρχισε το 1975 και έφθασε σήμερα που το απόστημα τελικώς εξερράγη; Αυτό πρέπει να εξετάσει μια Εξεταστική Επιτροπή που σέβεται το εαυτό της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ !!!!
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ!!!

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΠΑΝΤΩΣ.

Η ΚΑΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ