Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ : Η εθνική υπόθεση

Άρθρο του Αχμέτ Κερίμ στην Βατάν (κατχόμενη Κύπρος)

ΑΚΟΥΜΕ συχνά: Έχει περάσει η μόδα του εθνικισμού. Ενώ η Ευρώπη κάνει βήματα προς τα εμπρός θα πρέπει να ξεχάσουμε τον εθνικισμό». Αυτό δεν ισχύει για Ελλάδα και για την «ε/κ Διοίκηση του νότου» αφού αυτές παραμένουν προσκολλημένες στον εθνικισμό και σε αυτό που αποκαλούν Μεγάλη Ιδέα. Στις εισόδους των συνόρων η «ε/κ Διοίκηση» έχει γράψει το σύνθημα: «Δεν Ξεχνώ» και άλλα αντιτουρκικά συνθήματα. Η ενέργειά της αυτή συνεχώς επιτείνεται. Κάποτε τα στρατόπεδα της Εθνοφρουράς κοσμούσαν συνθήματα όπως το «Δεν ξεχνώ. Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια».Τώρα τα συνθήματα αυτά τα βλέπουμε και σε κατοικημένες περιοχές. Η εφημερίδα «Κίπρις» δημοσίευσε φωτογραφία του πρώην τουρκομαχαλά της Πάφου όπου οι Ε/κ έστησαν αψίδα με το παραπάνω σύνθημα. Τι , άραγε, μήνυμα θέλουν να στείλουν οι Ε/κ με παρόμοια συνθήματα σε μια μάλιστα περίοδο που διεξάγονται εντατικές συνομιλίες για επίλυση του κυπριακού. Αναμφίβολα στόχος των Ε/κ είναι να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στο σύνολο της νήσου άσχετα αν αυτοί ευθύνονται για τη γενοκτονία των Τούρκων το 1963 και έχουν σφετεριστεί τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ξέχασαν τα βάσανα των Τ/κ στα μικρά γκέτο που τους είχαν κλείσει και τώρα προβάλλουν το «Δεν ξεχνώ». Με το σύνθημα «Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια» αποδεικνύουν την επεκτατική τους πολιτική. Προσπαθούν να ισχυριστούν ότι η κυριαρχία τους εκτείνεται σε όλο το νησί. Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για τα κυριαρχικά δικαιώματα των Τ/κ. Αυτοί που μας καλούν να ξεχάσουμε τον εθνικισμό είναι αυτοί που αψηφούν την οντότητα, δικαιώματα, κυριαρχία του τ/κ «λαού».Είναι αυτοί που μας καλούν να ξεχάσουμε τον εθνικισμό και να προχωρήσουμε σε επίτευξη συμφωνίας μαζί τους, ή ορθότερα, να αποδεχτούμε την κυριαρχία τους. Οι Ε/κ, ενώ μας καλούν να εγκαταλείψουμε τον εθνικισμό, οι ίδιοι συνεχίζουν να πιστεύουν στον ελληνικό εθνικισμό και στην Μεγάλη Ιδέα και μάλιστα αυτό το κάνουν στους κόλπους της ΕΕ .
Υπάρχουν αυτοί που μας διαμηνύουν «αν θέλετε να ενταχθείτε στην Ε.Ε., ξεχάστε τον εθνικισμό». Οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον ε/κ εθνικισμό και πώς τον επιτυγχάνουν στους κόλπους της Ε.Ε. Απευθύνονται στον τουρκικό λαό και τον καλούν να ξεχάσει τον εθνικισμό και την εθνική υπόθεση, ενώ Έλληνες και Ε/κ είναι προσκολλημένοι στην εθνική τους υπόθεση. Για τον Ελληνισμό και τα συμφέροντά του, υπάρχει στενή συνεργασία Ελλαδιτών- Ε/κ .Ας θυμηθουμε την επιστολή του Θεοδωράκη ο οποίος προβάλλεται και ως φιλειρηνιστής.



Πηγή : http://www.philenews.com/ και http://katexomenikypros.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Vissarion Bakolas είπε...

Με την αντίστροφη ηθική συνηθίσαμε στον αμοραλισμό και με την αντίστροφη λογική επενδύουν στη παθητικότητα.Αυτή η προκλητική επιθετικότητα,κάποτε πρέπει να μας βγάλει από τον εθνικό λήθαργο.Και αυτό γίνεται μόνο με την Παιδεία.