Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Γαϊτανάκι φόβου πάνω από την πόλη .Εγκλημα χωρίς τέλος

Το πενθήμερο του τρόμου που έζησε η Αθήνα συγκλονίζει και τρομοκρατεί κάθε πολίτη: εκρήξεις, εν ψυχρώ δολοφονίες με κίνητρο τη ληστεία, εισβολές οπλισμένων κουκουλοφόρων σε σπίτια, συμπλοκές χούλιγκαν με αστυνομικούς. Ως πρόσφατα ο κόσμος φοβόταν να βγει έξω για να μην τον ληστέψουν. Σήμερα φοβάται πια και μέσα στο σπίτι του. Δεν είναι μόνο τα «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα που εντείνουν τους φόβους και την ανησυχία. Είναι και οι πρωτοφανούς αγριότητας ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια με την απειλή όπλων Καλάσνικοφ ή, πλέον, σε ταβέρνες(!) και κοσμικά εστιατόρια, με θύματα ανύποπτους πολίτες και ανυποψίαστους πελάτες, πλην των επαγγελματιών. Το σκηνικό της βίας και του τρόμου που απλώνεται πάνω από την πόλη προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιορίζονται στον ρόλο του καταγραφέα περιστατικών με πρωταγωνιστές κακοποιούς και θύματα πολίτες.
Δεκαέξι ληστείες κάθε 24 ώρες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην επικράτεια τις τελευταίες μέρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική, όπου οι ληστείες φτάνουν μερικές φορές και τις 15 ημερησίως. Ο μεγαλύτερος αριθμός ληστειών καταγράφεται στους δρόμους, με θύματα κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα, μεταφορείς χρημάτων και ανήλικους, ενώ ακολουθούν αριθμητικά οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα κάθε είδους και τράπεζες.
Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός ληστειών που γίνεται σε σπίτια, ύστερα από εισβολές ένοπλων κακοποιών, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε υψηλή θέση στην κατηγορία των θυμάτων ληστειών εξακολουθούν να βρίσκονται οι οδηγοί ταξί, οι υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών. Ο κατάλογος των στόχων των ληστρικών συμμοριών συνεχώς διευρύνεται, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα και άτομα που δεν το περίμεναν ποτέ. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε το φαινόμενο της εισβολής ενόπλων σε ταβέρνες, όπου οι δράστες ληστεύουν ιδιοκτήτες και πελάτες. Εγιναν επίσης στόχος ληστών ιατρεία, ζαχαροπλαστεία, Ιντερνετ καφέ και άλλες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Οι δράστες των ληστειών δεν στοχεύουν πάντα σε μεγάλα χρηματικά ποσά. Τους αρκεί πολλές φορές το κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή ή το μεροκάματο ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου ή οδηγού ταξί. Το τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν μέλη ληστρικών συμμοριών, που δεν διστάζουν να πυροβολήσουν για ασήμαντο λόγο. Πριν κλείσει ένα 24ωρο από τη δολοφονία ενός 60χρονου στα Πατήσια, από άγνωστο που εκτιμάται ότι είχε κίνητρο τη ληστεία, σημειώθηκε η χθεσινή ληστεία μετά φόνου και μάλιστα στην ίδια περιοχή.

Πηγή : http://www.ethnos.gr/ http://www.tovima.gr/


****Σχόλιο : Λαθρονομοσχέδιο, μαζική απελευθέρωση κακοποιών, κουκουλοφόροι και διάφορες προβοκάτσιες, έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε ανοχύρωτη πόλη. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τους νόμους που φέρνει στην βουλή, τα κόμματα που κωφεύουν και οι Ελληνες που αδιαφορούν για τα αποτελέσματα. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: