Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι θα έχει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η ελληνική πλευρά δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό, ενώ η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων αποφεύγει τις τελευταίες ημέρες την εμπρηστική ρητορεία, μάλλον για επικοινωνιακούς λόγους προς την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ενθαρρύνουν τις απευθείας επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ενώ ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πρόκειται να καταθέσει σύντομα, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, πρόταση για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, με το “Βόρεια Μακεδονία” να παραμένει στο επίκεντρο της κυοφορούμενης πρωτοβουλίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων Α1, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook δραστηριοποιείται η ανθελληνικού περιεχομένου ομάδα “Στοιχηματίζω ότι μπορώ να βρω 1.000.000 άτομα που απεχθάνονται την Ελλάδα”, υποστηρικτής της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο κ. Τσβέτιν Τσιλιμάνοφ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γραφείου του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ!


Πηγή : http://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: