Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δυσφορούν και οι Γερμανοί πολίτες

Ευθυγραμμισμένοι με τις απόψεις της Καγκελαρίου εμφανίζονται και οι πολίτες της Γερμανίας που αντιδρούν σφοδρά στην προοπτική οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Financial Times.
Σφοδρή αντίδραση των Γερμανών πολιτών να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση αποκαλύπτει δημοσκόπηση των Financial Times. Η στάση της γερμανικής κοινής γνώμης σύμφωνα με το δημοσίευμα λύνει τα χέρια και της Άγκελα Μέρκελ ενόψει του κρίσιμου Συμβουλίου κορυφής την Πέμπτη και έν αναμονή του όποιου σχεδίου στήριξης των Ευρωπαίων προς τη χώρα μας.Οι Γερμανοί αντιδρούν εξαιρετικά σκληρά σε κάθε προοπτική οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα στον αγώνα της να περιορίσει τα ελλείμματα του δημοσίου τομέα και είναι σε εντυπωσιακό βαθμό πιο επιθετικοί από άλλους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών. Σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς πιστεύει ότι από την Ελλάδα θα έπρεπε να ζητηθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Η εξασθενούσα πίστη στο κοινό νόμισμα τονίζεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι το 40% των Γερμανών πιστεύει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση εκτός της κοινής νομισματικής περιοχής -τάση ευρωσκεπτικισμού σημαντικά υψηλότερη από αυτή που καταγράφεται στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. σχολιάζουν οι Financial Times
Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται στη δημοσιότητα ύστερα από τη νέα αυστηρή προειδοποίηση της Αγκέλα Μέρκελ η οποία ζήτησε την Κυριακή να μη δημιουργούνται ψευδείς προσδοκίες στις χρηματαγορές με την επίκληση κάποιου οικονομικού πακέτου σωτηρίας της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Πάντως η ίδια θεωρεί ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή : http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: