Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ομιλία του μέλους του Δ.Σ της Επιτροπής και προέδρου του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών 'ΔΑΕΙΡΑ' στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ασπροπύργου

Με επιτυχία έγινε η ομιλία του μέλους του Δ.Σ της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα και Προέδρου του Κέντρου Ελευσινιακών Μελετών 'ΔΑΕΙΡΑ΄' καθηγητού Αναστασίου Στάμου.
Το θέμα της ομιλίας ήταν : «Τα Οράματα των Αγωνιστών του ’21 και ο Αγώνας επιβιώσεως του Ελληνισμού» και έγινε στα πλαίσια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου που οργανώνει ο Δήμος Ασπροπύργου. Η ομιλία στηρίχθηκε στο εξαιρετικό κείμενο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ,  του ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, κείμενο πολύ επίκαιρο στην δύσκολη καμπή της πατρίδος μας.
Απόσπασμα απο την ομιλία :
<<...........Σας ενθυμώ, ότι οι προδόται ευρίσκονται πανταχόθεν. Η εμπειρία σας θέλει σας δείξει τους φιλοπάτριδας και εναρέτους άνδρας. Ο μεγαλύτερος δάσκαλος είναι ο έρως της πατρίδος. Η αρετή πρέπει να είναι ο οδηγός των επιχειρημάτων σας. Ο σκοπός σας προς το καλόν το γενικόν, και όχι το μερικόν, να αποβλέπει πάντοτε. Μην σας δειλιάσει η απειρία σας. Οι ποταμοί αίματος των συγγενών μας και φίλων μας, οπού εχύθησαν από το οθωμανικόν σπαθί, ζητούσιν εκδίκησιν. Ο ήχος της σάλπιγγος του Άρεως εξύπνησεν από τους τάφους των προγόνων μας. Ιδού ο Δημοσθένης! Ιδού ο Λυκούργος! Ο μέγας Λεωνίδας ακούει τα τύμπανα της νίκης και ευφραίνεται! Ήγγικεν η ώρα, ώ Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας!
) Άμποτες να αξιωθώ και γω, ογλήγορα να χύσω το αίμα μου δια την σωτηρίαν της γλυκυτάτης μου πατρίδος! Ζήτω η Ελευθερία των Ελλήνων! Γένοιτο! Γένοιτο!
Ας αναφωνήσουμε συμπατριώτες και όλοι εμείς, οι απόγονοι του Ανωνύμου του Έλληνος: Τιμή και δόξα στα παλληκάρια του Γένους, στους Αγωνιστές του 1821 ! Αθάνατοι !!! >>
Τον ομιλητή προλόγισε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ.Μελετίου, εξήρε την προσφορά του σαν εκπαιδευτικού αλλά και συγγραφέα και ερευνητή της ιστορίας της περιοχής του Θριάσιου Πεδίου!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: