Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

O ανταποκριτής μας στην Γενεύη Νίκος Καλογερόπουλος μεταδίδει:

Βασική αρχή της επιστήμης και τιμή του επιστήμονα είναι η αλήθεια. Γι’αυτό ο λαός εκάγχασε όταν η κ. Γιαννάκου αντιμετώπιζε το βιβλίο της 6ης Δημοτικού με «το λένε οι επιστήμονες». Δείγμα ότι η εντεταλμένη Υπουργός Παιδείας είχε σύγχυση ως πρός την έννοια «επιστήμων». Αλλά, μου γράφουν από Αμερική και Καναδά, ότι το ίδιο πνεύμα διαστρεβλώσεως και ψεύδους επικρατεί και με την παρούσα κυβέρνηση.
Το ότι ο λαός, στις κάλπες, ετιμώρησε την κ. Γιαννάκου και την έλλειψη αποφασιστικότητος του τότε πρωθυπουργού ίσως προδικάζει το ποιά θα είναι η τύχη της σημερινής ομάδος στις προσεχείς εκλογές. «Θέλω να πιστεύω», μου γράφει Έλλην καθηγητής στις ΗΠΑ, «ότι όποιος, όπως η σημερινή κυβέρνηση, παίζει με τον πατριωτισμό των Ελλήνων, ασφαλώς και αυτός θα έχει την σωστή απάντηση στις επόμενες εκλογές».
Η Ελλάς σήμερα υποφέρει αντιμετωπίζοντας την ντροπή, μου γράφει άλλος Έλλην της Διασποράς, διότι ο πολιτικός κόσμος έχει διαπράξει δύο θανάσιμα αμαρτήματα. Το ένα είναι ότι δέχτηκε χωρίς τιμωρία τους πολιτικούς που εξεδίωξαν από την χώρα «το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο». Το άλλο, είναι ότι δεν έκανε τίποτε εναντίον των πολιτικών που καθιέρωσαν οι μεν, και διετήρησαν οι δε, τον νόμο Πλαίσιο του 1982 που διέλυσε την Παιδεία.
Αν είχαν τιμωρήσει εγκαίρως το πρώτο αμάρτημα, η Ελλάς θα ήταν σήμερα μεγάλη οικονομική δύναμις στην ξηρά όπως είναι πρώτη δύναμις στην θάλασσα. Αν είχαν εγκαίρως αντιληφθεί τον όλεθρο που επέφερε ο Νόμος Πλαίσο 1982 στην Παιδεία, η Ελλάς θα μπορούσε να έχει ηγετική θέση και ως πολιτιστική δύναμη, Δεν έκανε ο λαός ούτε το ένα ούτε το άλλο και σήμερα φωνάζει διαμαρτυρόμενος στους δρόμους χωρίς να ξέρει γιατί πάσχει και ποιοί είναι οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: