Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Νότιος Αλβανία και Βόρειος Ήπειρος εθνικές κωλοτούμπες των... εθνικοφρόνων ηγετών

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Είμαστε στο Δεκέμβριο του 1958. Στη Βουλή των Ελλήνων – που ήταν πραγματικό βήμα ιδεολογικών και πολιτικών συγκρούσεων – γίνεται μία θερμή και σκληρή συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΕΡΕ και της ΕΔΑ, η οποία ήταν Αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις εκλογές του Μαΐου του ιδίου χρόνου. Στις 19 Δεκεμβρίου, η ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση εκτεινόταν σε όλα τα μέτωπα.
Πρωταγωνιστής, ο γνωστός διώκτης του κομμουνισμού και βουλευτής Κορινθίας Κ. Μανιαδάκης, ο οποίος επιτιθέμενος λαύρος κατά του κομμουνισμού, του ΚΚΕ και της ΕΔΑ, έρχεται και στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, κατηγορώντας την αριστερά για φιλοαλβανική διεθνιστική συμπεριφορά. Έλεγε, λοιπόν, τότε, στις 19 Δεκεμβρίου του 1958 ο εθνικόφρων βουλευτής και τέως υφυπουργός ασφαλείας του Ιωάννου Μεταξά:
«Κύριοι βουλευτές, εάν αυτά δεν έχουν έτσι κι αν σεις η άκρα αριστερά πιστεύετε όπως πιστεύομεν και ημείς ότι είναι ελληνική η Βόρειος Ήπειρος, την οποίαν μάλιστα, εν συνεχεία μετονομάσατε εις Νότιον Αλβανίαν, εις τα λεξικά και τας μπροσούρας, σύμφωνα με τις εντολές που παίρνετε απ’ έξω να της αλλάξετε και το όνομα, εάν, λέγω, σκέπτεσθε όπως σκεπτώμεθα ημείς και αν θεωρείτε ότι είναι απαράγραπτα τα δικαιώματά μας επί της Βορείου Ηπείρου, σας προκαλώ κι αυτήν την στιγμήν να φωνάξετε εις τον αφέντην σας «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΝ ΗΠΕΙΡΟΝ. Η Βόρειος Ήπειρος ανήκει εις την Ελλάδα». Όχι μόνον δεν κάνετε αυτό αλλά τι μας λέγει η «Αυγή» ότι «είναι υποτίμηση του αγώνα να παρομοιάσομε και τη Βόρειο Ήπειρο τώρα και να την πάμε ισοϋψή με το Κυπριακό... Αλλά σεις κύριοι κομμουνισταί έχετε υποτάξει τον εθνικισμό σας εις τον διεθνισμόν...».
Αυτά, λοιπόν τα σωστά έλεγε ο τότε βουλευτής της ΕΡΕ κατακε¬ραυνώ¬νοντας την ΕΔΑ και το ΚΚΕ, το οποίο ποτέ δεν έκρυψε τον διεθνισμό του. Αντίθετα τον θεωρούσε και τον θεωρεί λυδία λίθο της κοσμοθεωρίας του. Το μεγάλο ερώτημα είναι ετούτο: Τι έκανε και τι κάνει ο εθνικόφρων αστικός κόσμος για αυτό το εθνικό ζήτημα.
Είναι γνωστό ότι μετά την Ιουλιανή μεταπολίτευση του 1974 ποτέ και κανένας αρμόδιος πολιτικός παράγοντας δεν τόλμησε να ψελλίσει το όνομα της Βορείου Ηπείρου.
Αντίθετα, ακόμη και υπουργοί Εξωτερικών κάνουν λόγο για ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ!
Από πού παίρνουν εντολές αυτοί οι πολιτικοί του αστικού κόσμου και με πιο δικαίωμα απεμπόλησαν τα απαράγραπτα δικαιώματα της Ελλάδας στη Βόρειο Ήπειρο;
Κι αν μεν τότε το ΚΚΕ χαρακτηριζόταν προδοτικό και για τη στάση του πάνω σ’ αυτό το θέμα, οι σημερινοί φιλελεύθεροι της Ν.Δ. και οι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εισπράξουν τον ίδιο χαρακτηρισμό;
Η ιστορία ή είναι ιστορία ή είναι κωμωδία.
Επειδή όμως το δεύτερο δεν συμβαίνει, πρέπει να τους αποδώσουμε τον ίδιο χαρακτηρισμό. (Τα εν λόγω «πρακτικά» της Βουλής τ’ αντλώ από την πρόσφατη β’ έκδοση του βιβλίου του Γ. Λεονταρίδη: «Οι φίλοι και οι εχθροί της δημοκρατίας», των εκδόσεων «Πελασγός», Αθήνα, 2010, σελ. 82).
Καταλήγοντας θα έλεγα ότι πολλοί κομμουνιστές εκτελέσθηκαν ως «προδότες» ενώ πολλοί σύγχρονοι αστοί πολιτικοί όχι μόνο δεν έχουν την ίδια τύχη αλλά αντίθετα, δοξάζονται και κυβερνούν την Ελλάδα χρόνια και χρόνια!
Άδικη Ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: