Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Από το δικαστήριο της Χάγης ζητά την τελική απόφαση για τα υδάτινα σύνορα η Αλβανία

Στις 15 Απριλίου 2010 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας κήρυξε την απόφαση και τη σχετική νομολογία για την ασυμβατότητα της συμφωνίας Ελλάδα-Αλβανία γα τα υδάτινα σύνορα.
Το Δικαστήριο τονίζει ότι
«..η εφαρμογή της συμφωνίας είναι σε ανοιχτή αντίθεση με τις διατάξεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας και τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή διεθνών διαιτητικών δικαστηρίων. Ομοίως το Δικαστήριο σαφώς δηλώνει καταχρηστική χορήγηση πλήρους αποτελέσματος προς τα ελληνικά νησιά συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας και την πλήρη διευθέτηση του αλβανικού εδάφους...»
Σύμφωνα με αυτά που γράφει η Γκαζέτα Σκιπτάρε. Το Δικαστήριο δίνει εύσημα στους πολιτικούς του σοσιαλιστικού κόμματος οι οποίοι αντέδρασαν και ζήτησαν την επέμβαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με αυτό το ζήτημα. Μάλιστα λένε ότι εάν δεν υπήρχε το σοσιαλιστικό κόμμα τότε θα είχαν άλλη μια συμφωνία που έκλεισε βεβιασμένα όπως εκείνη των μνημείων που θα οικοδομηθούν στην Αλβανία για τους έλληνες πεσόντες κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο τέλος το Δικαστήριο τονίζει πως έτσι όπως η υπόθεση του Αιγαίου (Ελλάδα- Τουρκία) θα λυθεί στο Δικαστήριο της Χάγης το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με τα υδάτινα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
H Τουρκοαλβανική στρατιωτική συνεργασία αποδίδει καρπούς.
Κύριε Δρούτσα κοιμάστε;

Πηγή : http://www.nenanews.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: