Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η στυγνή βία προκαλεί σοκ

Πόνος και σπαραγμός συγγενών ενός από τα τρία θύματα, μπροστά από το πυρπολημένο κατάστημα της Marfin. Οι δολοφόνοι, αφού έριξαν τις μολότοφ, χλεύαζαν με απρεπείς εκφράσεις τα θύματά τους.
Αναυδη η ελληνική κοινωνία έγινε χθες μάρτυρας της στυγνής βίας, που οδήγησε στον θάνατο τρεις νέους τραπεζοϋπαλλήλους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας η διαδήλωση με αφορμή τη συμφωνία διάσωσης της χώρας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Αγνωστοι, που παρεισέφρησαν στον όγκο των διαδηλωτών, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της MarfiBank στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε στο κτίριο. Οι τρεις νεαροί υπάλληλοι δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, και κατέφυγαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Εκεί όμως βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία λόγω των αναθυμιάσεων. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη, οι δράστες της επίθεσης χλεύαζαν και έκαναν άσεμνες χειρονομίες προς τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους.
Από χθες το απόγευμα, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για την αναγνώριση και τον εντοπισμό των δραστών, αλλά ήδη το τραγικό συμβάν αποτελεί ένα ακόμη «στίγμα» στη διεθνή εικόνα της χώρας των τελευταίων μηνών. Η είδηση έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και σειρά χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ακόμα και η ΠΓΔΜ, προχώρησαν στην έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών. Ο θάνατος των τριών, καθώς και τα επεισόδια και οι εμπρησμοί που προκλήθηκαν σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, επισκίασαν τη μεγάλη σε όγκο χθεσινή κινητοποίηση, αλλά και επέτειναν το κλίμα ανασφάλειας, που όπως αναγνωρίζουν όλα τα κόμματα, είναι κυρίαρχο.

Πηγή : http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: