Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΣΤΗΝ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ Οι μειονότητες οργανώνονται μεθοδικά και σκοπεύουν να καταπιούν …τους Ευρωπαίους



Στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 12-15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε 55η συνδιάσκεψη της Ομόσπονδης Ένωσης Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων (FUEN). Στην συνδιάσκεψη αυτή συμμετείχαν τόσο ο γνωστός Χαλήτ Χαμπίπογλου, ο πρόεδρος της οργάνωσης Νότιας Ευρώπης μουσουλμάνων Τούρκων Τζενγκίζ Ισμαήλ και ο Σεμπαχατίν Απτουραχμάν μέλος του συλλόγου επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης,.

Στη συνδιάσκεψη επιχειρήθηκε να υπάρχει ευρεία εκπροσώπηση περίπου 200 εκπρόσωποι των μειονοτικών ΜΚΟ από 30 ευρωπαϊκές χώρες όπου συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή. Η γνωστή οργάνωση Ε.Ο.Τ.Δ.Θ, μοίρασε στα μέλη των άλλων ΜΚΟ, λουκούμι που είναι μέρος του «πολιτισμού των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» όπως είπαν στους παρευρισκόμενους, μπακλαβά, τουρκικό καφέ και ρακί (!), παραγωγή της περιοχής. Τα μέλη της μοίρασαν επίσης και το γνωστό ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς πρόβαλε και ενημερωτικό ντοκιμαντέρ που δήθεν αφορά τα προβλήματα της μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Σε στρογγυλό τραπέζι το οποίο στήθηκε και αφορούσε την συμμετοχή των μειονοτήτων στα πολιτικά πράγματα των χωρών που διαμένουν τόσο ο Χαμπίπογλου, όσο και ο Οζκάν Ρεσήτ, αλλά και ο Σεμπαχαττήν Απτουρραχμάν, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ενημέρωσαν και έδωσαν πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο Καλλικράτης, για το οποίο ως φαίνεται οι μειονοτικοί έχουν λόγους να ποντάρουν στην εφαρμογή του στην Θράκη ειδικότερα.
Στις αρχαιρεσίες που έγιναν την τελευταία μέρα της συνδιάσκεψης ο Χαμπίπογλου επανεκλέχθηκε στο ευρωπαϊκό φόρουμ διαλόγου, ενώ στην ομιλία υποψηφιότητάς του, σημείωσε ότι είναι μέλος της «τουρκικής» Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δήλωσε: «Με την πρόταση της Ομοσπονδίας και την δική σας υποστήριξη, πριν από δύο χρόνια εκλέχθηκα μέλος του ευρωπαϊκού φόρουμ διαλόγου. Είναι αλήθεια ότι στο χρονικό διάστημα αυτό των δύο ετών, ο διάλογος με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει. Ως οικογένεια της FUEN και μέσω του Φόρουμ διαλόγου, πρέπει με επιμονή να αναγκάσουμε τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη σύναψη διαλόγου».

Πηγή : http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: