Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σκόπια: Άρχισαν τα τύμπανα- σκοτώθηκαν τέσσερις στα σύνορα Κοσσόβου- Σκοπίων

Ένοπλη ομάδα προερχόμενη από το Κοσσυφοπέδιο ενεπλάκη χθές, νωρίς το πρωί, με σκοπιανούς Αστυνομικούς στα σύνορα των δύο χωρών, κοντά στο χωριό Ράντουσα (Радуша).
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, όπως μας πληροφορεί η σκοπιανή τηλεόρασαη 'Σίτελ', μεταξύ των αστυνομικών και της ένοπλης συμμορίας, των εισβολέων,  σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα της ομάδας.Προσδιορίστηκαν οι τρεις από τέσσερις νεκρούς της ένοπλης σύγκρουσης.Πρόκειται για δύο υπήκοους της πΓΔΜ, αλβανικής καταγωγής και έναν αλβανό από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου.Οι δύο υπήκοοι της πΓΔΜ κατάγονται από το αλβανόφωνο χωριό Gretsch Merone.
Αναφέρεται ότι οι εισβολείς οδηγούσαν αυτοκίνητο τύπου ‘Βαν’ που περιείχε όπλα.Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα, στο μικρό φορτηγό και άνοιξαν πυρ όταν αρνήθηκε να σταματήσει.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, Ίβο Κοτέβσκι, στο ‘Βαν’ βρέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.
Είναι το δεύτερο ανάλογο περαστικό μέσα σε μερικές μέρες στα Σκόπια και προφανώς σχετίζεται με την ανακοίνωση του Αλβανικός Εθνικός Στρατός πριν από ένα μήνα σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να ξεκινήσει επιχειρήσεις αυτή την Άνοιξη για την απελευθέρωση των Αλβανών στα Σκόπια και στο Πρέσεβο.
Οι πρόσφατε διαδηλώσεις των αλβανοφώνων στα Σκόπια είναι μία ακόμα διάσταση του διεθνοτικού εσωτερικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Και όλα αυτά όταν η αμερικανική εξωτερική πολιτική πιέζει την κυβέρνηση της χώρας για συμβιβασμό με την Ελλάδα όσον αφορά το όνομα με την προτεινόμενη ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/ και http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: