Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σχέδιο Μεγάλης Αλβανίας Σαλί Μπερίσα: Ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα Κοσσυφοπεδίου- Αλβανίας

Τις προθέσεις της Αλβανίας να προωθήσει το αλβανικό εκπαιδευτικό σύστημα στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Επιστημών του Κοσσυφοπεδίου.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία κοινών κειμένων, με ενωτικό περιεχόμενο, γιατί οι αλήθεια είναι μία και το έργο της επιστήμης είναι να πετάξει τη σκόνη και τη μούχλα του παρελθόντος», δήλωσε ο Μπερίσα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, όπως σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Στάρτ’, θεωρεί την εκπαίδευση των αλβανών του Κοσσυφοπεδίου ως κλειδί για να ξεπεραστεί το ιστορικό άδικο του πρόσφατου παρελθόντος.
«Εκτιμώ την επίσκεψή σας», είπε ο Μπερίσα απευθυνόμενος την επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου, «υποστηρίζουμε τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Παιδείας της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση στο εκπαιδευτικό σύστημα των δύο μερών, ώστε να επιτευχθούν κοινοί εκπαιδευτικοί στόχοι».
Ο Μπερίσα τόνισε ότι με το κοινό εκπαιδευτικό σύστημα θα γίνει δυνατή η εγγραφή των σπουδαστών του Κοσσυφοπεδίου, στα αλβανικά πανεπιστήμια.
Η κοσοβάρικη αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον αλβανό πρωθυπουργό για τα ενθαρρυντικά λόγια και την υποστήριξή του στην εκπαίδευση του Κοσσυφοπεδίου.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: