Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Οι καθυστερημένες διαπιστώσεις του κ. διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και ο δρόμος της παραίτησης

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ανεξαρτήτως της ευθύνης που φέρει στους ώμους του ο κ. διοικητής για την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κατά την προεκλογική περίοδο, θα πρέπει να του καταλογιστούν ευθύνες για τις ετεροχρονισμένες διαπιστώσεις του ως προς τα προβλήματα και την κατάσταση της Ελλάδας μετά την εποχή του ΔΝΤ.
Αν μιλούσε αληθινά όλα αυτά τα χρόνια ίσως η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή χρεοκοπία. Πολύ καθυστερημένα, ο κ. διοικητής ανακάλυψε «τις ικανότητες και τα χαρίσματα που υπάρχουν σ’ αυτή τη χώρα» για να «επιστρατευθούν για την έξοδο από την κρίση» (βλ. την ετήσια έκθεσή του, στο «ΠΑΡΌΝ» της 2/5, σελ. 25).
Με τέτοιους οικονομικούς ηγέτες η Ελλάδα πάτωσε.
Αυτά, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι πριν από 6 χρόνια κλήθηκε να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, της οποίας η οικονομική φιλοσοφία ήταν εντελώς αντίθετη από όσα πρεσβεύει η σημερινή «σοσιαλιστική» κυβέρνηση.
Τώρα, ποια οικονομική πολιτική εφαρμόζει ο κ. διοικητής; Είναι με όλες τις πολιτικές; Υπηρετεί τους πάντες και τα πάντα;
Η παραίτηση επιβάλλεται για λόγους πολιτικής και επιστημονικής αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: