Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Προκλητικός εμπαιγμός των δήθεν εξεταστικών επιτροπών της Βουλής. Ώρα για τα παλούκια!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ο «Καραγκιόζης βουλευτής» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των βαρύγδουπων εξεταστικών επιτροπών της λεγόμενης βουλής, της οποίας η κύρια αποστολή είναι η συγκάλυψη των παντοειδών σκανδάλων, τα οποία καταγράφηκαν στις πρόστυχες πολιτικές σελίδες της σύγχρονης Ελλάδας.
Για χρόνια και χρόνια ένας πολύ έμπειρος περί τα εξοπλιστικά και τα σκάνδαλα των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύει από το κυριακάτικο «Παρόν» τα τέρατα και σημεία γύρω από τα μεγάλα φαγοπότια.
Πρόκειται για δις και τρις τα οποία περνούν στο ντούκο από τις διαβόητες εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες αγνοούν προκλητικά και χυδαία τις προσπάθειες της δικαιοσύνης, όταν αυτή κατορθώσει να παραπέμψει κάποιους φακέλους στη Βουλή.
Σε μια Βουλή, της οποίας η πρόεδρος, η άλλοτε πρόεδρος της Ν.Δ. «λησμόνησε σε ένα συρτάρι την δυσώδη φάκελο, μέχρι να παραγραφεί το αδίκημα».
Πρόκειται για πρόδηλη παράβαση καθήκοντος, η οποία συνιστά και ποινικό αδίκημα. Θα έπρεπε η εν λόγω κυρία να υποχρεωθεί να πληρώσει τα σκοπίμως απωλεσθέντα χρήματα του λαού.
Από το «Παρόν» της 2/5 (σελ. 7) παρελαύνουν σκάνδαλα επί σκανδάλων, τα οποία παραγράφονται με «την πλήρη προστασία του αδελφάτου», γράφει χαρακτηριστικά ο ειδικός ρεπόρτερ.
Πρόκειται για μία χυδαία αλληλοσυγκάλυψη των λαμογιών, η οποία αναγκάζει – πολλές φορές – σε αδράνεια τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.
Για τους λόγους αυτούς ένας εισαγγελικός λειτουργός, ερωτώμενος «γιατί δεν έστειλε ταχέως το σκάνδαλο της SIEMENS στη Βουλή» απάντησε: «Κι αν το έκανα, τι θα γινόταν; Έστειλα τόσους άλλους και δεν έγινε τίποτα».
Κι όμως, αυτή η δολίως συγκαλύπτουσα βουλή κάθε λογής και μορφής αυταπόδεικτα σκάνδαλα, νομοθετεί για την περικοπή του δώρου των συνταξιούχων των 500 ευρώ!
Καλά μας κάνουν οι εθνοπατέρες, αφού ακόμη δεν τους παίρνουμε με τα παλούκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: