Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Θλιβερή πολιτική πράξη

Με τον Γιαννάκη Σιεκκέρσαββα
Γραμματέας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»

Θλιβερότατη πολιτική πράξη και όχι κοινωνική επίσκεψη συνιστά το ψεσινό δείπνο του Προέδρου Χριστόφια με τον Έρογλου, στο κατεχόμενο Καϊμακλί.
Ήταν μια στημένη πολιτική πράξη περαιτέρω αποαναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην οποία επέτρεψε να συρθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μέσα από τέτοιες πολιτικές πράξεις είναι που αναπτύσσονται σχέσεις μεταξύ των Προέδρων των δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων που φαίνεται να είναι δεδομένες για τους ηγέτες τόσο της κατοχής όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστω και αν το Κυπριακό δεν έχει λυθεί.
Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτό είναι που στόχευαν οι εμπνευστές του ψεσινού δείπνου. Ουσιαστικά εξελίσσεται αυτό που προνοούσε το Σχέδιο ΑΝΑΝ: Αποδοχή και αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος από εμάς με παράλληλη αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να εξασφαλισθεί η εξίσωση των δύο πολιτικά ισότιμων συνιστώτων κρατών, αυτήν τη φορά πριν από τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία της νέας Κύπρου των δύο κρατών.
Το γεγονός ότι στη μέση τέτοιων πολιτικών πράξεων ευρίσκεται ο κ. Ντάουνερ, επιβεβαιώνει τις προθέσεις και τους στόχους των καθοδηγούμενων αυτών «κοινωνικών συναντήσεων». Μίλησε χθες ο κ. Ντάουνερ για το «τραγικό παρελθόν μας» και μας υπόσχεται ότι «διανοίγεται για μας ενθαρρυντικό μέλλον». Μας σύστησε, επίσης, να παραδειγματιστούμε από την ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων των ηγετών μας και «να πάρουμε και όλοι εμείς κάτι από το ψεσινό δείπνο». Οι δηλώσεις του κ. Ντάουνερ αποτελούν το άκρον άωτον της υποκρισίας και συνιστούν προσβολή για το λαό μας, του οποίου η θέληση για ελευθερία παραγνωρίζεται, του οποίου το Δίκαιο πνίγεται και του οποίου η νοημοσύνη υποτιμάται όταν, με δηλώσεις του όπως οι χθεσινές, υποκριτικά συγκαλύπτει τις πραγματικές του επιδιώξεις.
Ο λαός μας επαγρυπνεί και καταγγέλλει την υποκρισία, καθώς και κάθε προκλητική πολιτική ενέργεια νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων και προειδοποιεί ότι δεν θα περάσουν οι ιμπεριαλιστικές ραδιουργίες, ούτε της Τουρκίας ούτε των Βρετανών συνοδοιπόρων της.

Πηγή : http://www.sigmalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: