Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Η φορολογική επιδρομή και η σιωπή των αμνών

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ο «κυρίαρχος» λαός σκούζει από τα πρωτόγνωρα ληστρικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, τα οποία επέβαλε το ΔΝΤ και στα οποία πλειοδοτεί η κυβέρνηση των σοσιαλΗστών, οι οποίοι αναρριχήθηκαν στην εξουσία εξαπατώντας τον συνειδητά.
Μέσα στο κλίμα της εθνικής χρεοκοπίας και της εθνικής απόγνωσης όλες οι επαγγελματικές τάξεις διαμαρτύρονται, οδύρονται και σκούζουν – πολύ αργά – για τη φοροεπιδρομή.
Εκκωφαντική απουσία από το χώρο αυτό της εθνικής κατάρας, η «Εταιρεία Φορολογικού Δικαίου», η οποία εδώ και πολλά χρόνια ασκούσε την βαρυσήμαντη επιστημονική και εθνική αποστολή της.
Με δημοσιεύματα, με υπομνήματα, με σχόλια, και δημόσιες παρεμβάσεις έδινε το παρόν στα δημόσια πράγματα της χώρας, ασκώντας το ύψιστο κοινωνικό και επιστημονικό λειτούργημα, το οποίο ακούει στο όνομα κριτική, για την οποία ο Πλάτων έλεγε: «Ο κριτικός έλεγχος είναι ο πιο μεγάλος κι ο πιο σπουδαίος καθαρμός...» (βλ. το έργο του: «Σοφιστής», Αθήνα, 1940 με πρόλογο – σχόλια του Δ. Γληνού, σελ. 227).
Τα τελευταία χρόνια, το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας σιωπά επιμελώς – για να μην πω ενδεχομένως ένοχα – ενώ οφείλει ν’ αποτελεί τον επιστημονικό και κοινωνικό οδηγό στο φορολογικό τομέα.
Αυτή η σιωπή του έρχεται ευθέως σε αντίθεση με τη σοφή ρήση του Δημοσθένους που έλεγε: «Όποιος δεν λέει αυτά που πιστεύει προδίδει την πατρίδα του». Καιρός, λοιπόν, τα μέλη της εταιρείας, και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της και τα μέλη του Δ.Σ., να σηκωθούν όρθιοι, να μιλήσουν, να κριτικάρουν, να καταγγείλουν τη φορολογική λεηλασία. Όποιος δεν τολμά, παραιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: