Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Νέα εκφοβιστική επίθεση κατά μελών της ελληνική μειονότητας στην Αλβανία


Τέταρτο περιστατικό εκφοβιστικής επίθεσης κατά μελών της ελληνική μειονότητας στην Αλβανία είχαμε το βράδυ της 24 Αυγούστου στην περιοχή Γωνία του Λιβαδιού Χιμάρας.
Η Αλβανική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ατόμων από τη συμμορία των τεσσάρων τραμπούκων. Τα μέλη αυτής της ρατσιστικής συμμορίας είναι αυτά που χθες το βράδυ πυροβόλησαν τέσσερις ή πέντε φορές έξω από την καφετέρια του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Χιμαριωτών, Κοκαβέση Παντελη. Με την πράξη τους αυτή, οι δράστες επιχείρησαν να εκφοβήσουν τον κύριο Κοκαβέση καθώς πρωτοστάτησε στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν για τη ρατσιστική δολοφονία του Μάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα.
Τα μέλη της συμμορίας είναι νεαρά άτομα – ίδιας ηλικίας με τους δράστες της επίθεσης κατά του Αριστοτέλη Γκούμα. Διέμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στην καφετέρια του κυρίου Κοκαβέση. Κατά την επίθεση κινήθηκαν με ένα κόκκινο Φόλκς Βάγκεν «Σκαραβαίο», και με αριθμό κυκλοφορίας TR7755N (έδρα Τίρανα). Ειδικό κλιμάκιο της Αλβανικής Αστυνομίας Αυλώνα μετέβη γύρω στη 01:00 (μετά τα μεσάνυχτα) και συνέλλεξε αποτυπώματα από την καφετέρια. Λέγεται πως, αυτό δεν έγινε για να ταυτοποιηθούν τα αποτυπώματα των δραστών, αφού αυτοί δεν κατέβηκαν από το αυτοκίνητό τους, αλλά για να εντοπιστούν όλοι όσοι συχνάζουν στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Τα ονόματα των δραστών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Η κυνηγητική καραμπίνα με την οποία πυροβόλησαν κατά της καφετέριας, ανήκει στον πατέρα ενός εκ των δραστών. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι νεαροί κουβαλούν στις διακοπές τους και όπλα...
Μετά και το νέο αυτό γεγονός, η κατάσταση στην περιοχή τείνει να μετατραπεί σε μία μόνιμη κατάσταση ανοικτής τρομοκρατίας εναντίον της ελληνικής μειονότητας, από ακραίους αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους, οι οποίοι αν και έχουν καταδικαστεί από την ίδια την αλβανική κυβέρνηση, δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης από μερίδα γνωστών υπερευαίσθητων για θέματα μειονοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων ακαδημαϊκών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων λοιπών ειδικών αναλυτών.

Πηγή : http://www.nenanews.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: