Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Πρόβαλαν τον ψευτομουφτή, χωρίς ίχνος σεβασμού στον δήμαρχο της Κομοτηνής

Ο δήμαρχος έδωσε την άδεια για γυρίσματα στην πόλη μας στο τουρκικό τηλεοπτικό κρατικό κανάλι TRT, αλλά κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της απλόχερης φιλοξενίας, για να περάσουν την γραμμή τους Οι συντελεστές της εκπομπής καταπάτησαν κάθε έννοια σεβασμού στην πόλη που τους υποδέχθηκε ανοιχτόκαρδα, κάνοντας τα πολιτικά τους παιχνίδια Σε προβολή του ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ ανά τον κόσμο, ως νομίμου μουφτή της περιοχής και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, κατέληξαν τα γυρίσματα εκπομπής του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT. Ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, φαίνεται να αντιμετώπισε απλόχερα, όπως αρμόζει σε φιλοξενούμενο μέσο ενημέρωσης, την επιθυμία του τουρκικού καναλιού να γυρίσει ζωντανή εκπομπή στην πόλη μας. Ο δήμαρχος φυσικά δεν είχε λόγο στην επιλογή των καλεσμένων, αλλά θα μπορούσε να ενημερωθεί προηγουμένως για το περιεχόμενο και τους καλεσμένους της εκπομπής με φόντο τη κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, κάτι που δεν έγινε. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 και η οργάνωση του τουρκικού συνεργείου ήταν πραγματικά άψογη. Στο κέντρο κοντά στο σιντριβάνι στάθμευσε το ειδικό βαν που θα μετέφερε το δορυφορικό σήμα, τοποθετήθηκαν γερανοί – κάμερες και στήθηκε ένα λιτό σκηνικό με μία ελληνική και μία τουρκική σημαία. Σημαντικά ονόματα των εθνικών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών βρίσκονται πάνω στο τρένο οποίων οι περιπέτειες αναμεταδίδονται στο TRT. Μεταξύ αυτών και ο Μεχμέτ Μπασάρ διευθυντής ειδήσεων του TRT-Turk, ο οποίος παρουσίασε τη ζωντανή εκπομπή από την Κομοτηνή.








Αφορμή για την παρουσία του TRT στη Κομοτηνή, το Balkan Express, το τρένο που από κοινού οργάνωσαν η Τουρκική Ραδιοτηλεόραση (TRT) και ο κρατικός σιδηρόδρομος της γείτονας για να επισκεφτεί 9 χώρες μέσα σε 50 ημέρες και να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ της Τουρκίας και των βαλκανικών χωρών. «Το Balkan Express είναι ένα τρένο το οποίο βγήκε για να δυναμώσει τους δεσμούς με τους λαούς των χωρών της Ευρώπης», θα πει ο Γιλντιρίμ Εσκιτζί παραγωγός και σκηνοθέτης της εκπομπής. Γι’ αυτό το σκοπό προσκαλούνται ως ομιλητές «όσοι εκλέγονται από τον λαό, ο δήμαρχος θα μιλήσει για την Κομοτηνή», τόνισε αινιγματικά ο κ. Εσκιτζί, η δήλωση του οποίου μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι η παρουσία του ψευτομουφτή στην εν λόγω εκπομπή ήταν προσυμφωνημένη και όχι της τελευταίας στιγμής. «Στις πόλεις που ταξιδεύουμε θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τις τουριστικές, αρχαιολογικές περιοχές κάθε πόλης, τους ανθρώπους που εργάζονται για τη χώρα, την καθημερινότητα τους, να μας πουν πως ζούνε και τι κάνουν και το κυριότερο, που η κουλτούρα του φαγητού». Αυτή η δήλωση του παραγωγού της εκπομπής σίγουρα δεν εκπληρώθηκε μέσα από τα λόγια του ψευτομουφτή Κομοτηνής, που σε κάθε του εμφάνιση, τηλεοπτική και μη, φροντίζει να προβάλλει τον τουρκικό χαρακτήρα της μειονότητας, το αίτημα εκλογής των μουφτήδων καταδικάζοντας την Ελλάδα για καταπάτηση θρησκευτικών δικαιωμάτων. Ως ενδεικτικό της κουλτούρας της περιοχής παρουσιάστηκε μουσικό σχήμα της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», ο καλλιτέχνης εμπρού Φεβζί Αλί και εκπρόσωπος της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ. Πρώτος βέβαια πήρε το λόγο ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης για να εκπληρώσει το σκοπό της εκπομπής, δηλαδή, «να μείνει στην μνήμη των θεατών κάτι από την Βαλκανική γεωγραφία και τις κουλτούρες των λαών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο σκηνοθέτης. «Το τρένο εντοπίζει το υλικό και τις πνευματικές αξίες που κάποτε ανήκε στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά των Βαλκανίων», ανέφερε η ιστοσελίδα του τουρκικού κρατικού καναλιού, ενδεικτικό στοιχείο του σκοπού του ταξιδιού. Το τρένο επισκέφτηκε τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, τη πΓΔΜ και τις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Ξάνθη στην Ελλάδα.
 
Πηγή : http://www.xronos.gr/
 
 
****Σχόλιο : Ολα αυτά στην πολιτική Νταβούτογλου περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες και φυσικά μόνο ως εικόνα γιατί στην πραγματικότητα η Τουρκία δεν έχει υποχωρήσει στις διεκδικήσεις της ούτε πόντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: