Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συνελήφθη Τούρκος για κατασκοπία σε κλοιό μυστηρίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας Τούρκος συνελήφθη λίγο πριν φτάσει το αεροπλάνο του Πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο Μακεδονία ως ύποπτος για κατασκοπεία. Η σύλληψη είναι επιβεβαιωμένη, ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται καθώς από τη σύλληψη και μετά οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.
Σύμφωνα με το ένα σενάριο πρόκειται για έναν Τούρκο υπήκοο που είχε φτάσει λίγο νωρίτερα από την Αυστρία και που είχε δηλώσει ως τόπο προσωρινής διαμονής κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο Τούρκος που δήλωσε τουρίστας εντοπίστηκε όμως να περιφέρεται στην περιοχή του αεροδρομίου. Στο έλεγχο που του έγινε από άνδρες της ασφάλειας (στην περιοχή είχε αναπτυχθεί μεγάλη δύναμη λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού) εντοπίστηκαν πάνω του κάμερες και ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση. Το δεύτερο σενάριο μοιάζει με το πρώτο, ωστόσο αλλάζει τη σοβαρότητα της είδησης.
Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο πρόκειται για έναν Τούρκο υπήκοο κάτοικο Βελγίου ο οποίος είχε πάει για διακοπές στη Θεσσαλονίκη και εντελώς τυχαία έμεινε με το αυτοκίνητό του κοντά στο αεροδρόμιο τη... λάθος ώρα.Οι άνδρες της ασφάλειας τον πλησίασαν για έλεγχο και όταν είδαν ότι είναι Τούρκος (για τους γνωστούς λόγους) τον προσήγαγαν στο Α.Τ. Για περαιτέρω έλεγχο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε πάνω του μονάχα ένα κινητό τηλέφωνο τύπου blackberry και τίποτε άλλο. Στο έλεγχο που έγινε για φωτογραφίες ή άλλο υλικό δεν βρέθηκε τίποτε και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Οι ίδιες πηγές υποβαθμίζουν το γεγονός, ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι για ευνόητους λόγους το περιστατικό κρατήθηκε κρυφό και υποβαθμίστηκε.

Πηγή : http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: