Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Προεδρική τουρκοσύνοδος με ....θέμα τη Θράκη


«Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTTADK), ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), πραγματοποίησαν την 4η σύνοδο των προέδρων.
Στην 4η αυτή σύνοδο των προέδρων που έγινε υπό την προεδρία του πρόεδρου της BTTADK και εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος…Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του BTTDD Φερρούχ Οζκάν και ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου (σ.σ. στη φωτό και οι τρεις)εκτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις. Οι πρόεδροι στη σύνοδο συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μειονοτικοί πολίτες σε Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία, καθώς και δρόμους επίλυσης, και αποφάσισαν να ¨τρέξουν¨ μια στρατηγική βασισμένη στην συνεργασία και τον συντονισμό, και να προβούνε στα σχετικά αναγκαία βήματα».
Το παραπάνω ήταν απλούστατα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της BTTDD, που έγινε στις 27 Αυγούστου 2010. Όπως βλέπετε, οι τρείς κορυφαίοι τουρκοσύλλογοι που δραστηριοποιούνται διεθνώς με αντικείμενο την…καταπίεση των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», συνεχίζουν και εντείνουν την αγαστή συνεργασία τους. Την ίδια ώρα ποια είναι η ελληνική απάντηση; Μήπως η αενάως διαιωνιζόμενη μπούρδα της δήθεν «ελληνοτουρκικής φιλίας»; Μήπως οι συναντήσεις κάποιων ελληνόφωνων αιρετών με τον Πρόξενο Κομοτηνής, ενόψει των εκλογών της αυτοδιοίκησης; Μήπως τα κωμικοτραγικά επιτεύγματα – και της κατοχικής κυβέρνησης των κουίσλινγκς και της σχεδόν εξίσου συνένοχης ΝΔ – στην επιλογή υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών; Με άλλα λόγια δηλαδή δεν υπάρχει επιτέλους κανένα όριο στη γελοιότητα;

Πηγή : http://www.proxeneio-stop.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: