Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόεδρος Αλβανίας: Στο Διεθνές Δικαστήριο τα χωρικά ύδατα με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, σε συνέντευξή του, χθες, στη «Φωνή της Αμερικής» σχολίασε την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, τον πρόεδρο της αλβανικής Βουλής, Τοπάλι, αλλά και τη Συμφωνία για τα χωρικά ύδατα της Αλβανίας με την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα πολιτικά ζητήματα όπως η απόσυρση διαταγμάτων ή άλλων διαφορών που άπτονται της Δικαιοσύνης, ο αλβανός πρόεδρος αναγνώρισε έμμεσα τις πολικές πιέσεις που δέχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά, δήλωσε ότι δεν επεμβαίνει λόγω του ότι σέβεται το Σύνταγμα της χώρας του.
«Ο πρόεδρος δεν επεμβαίνει σε κριτικές και στις πολιτικές πιέσεις, συνεχίζει όμως να ασκεί το έργο του, ανεπηρέαστος μέχρι το τέλος της θητείας του» δήλωσε ο Τόπι.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία για τα χωρικά ύδατα με την Ελλάδα, ο αλβανός πρόεδρος επεσήμανε ότι υπάρχουν τρόποι οι οποίοι θα μπορούσαν να ακολουθηθούν, ώστε να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών.
«Πιθανώς υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσαν να επιδιωχθούν ώστε να βρεθεί μια λύση, αλλά πρώτιστα, πρέπει να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, το οποίο θεωρείται ο εγγυητής του Συντάγματος. Μία οδός η οποία οδηγεί στην επίλυση του ζητήματος αυτού, είναι δια μέσου του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο Τόπι.



Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: