Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αλβανία: Οι αλβανοτσάμηδες κατά απογραφής πληθυσμού με εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια

Το συμβούλιο του κόμματος των Τσάμηδων - που φέρει τον τίτλο «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας (DUP)-, τοποθετήθηκε σήμερα κατά του κυβερνητικού σχεδίου απογραφής του πληθυσμού που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου του 2011.
Ο Σπέτιμ Ίντριζι (φωτό) και Ντασαμίρ Ταχίρι έχουν ετοιμάσει επερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό της αλβανικής κυβέρνησης τον Γκένς Πόλο, ώστε να επιληφθεί του θέματος αυτού.
«Δεν είμαστε, κατ’ αρχήν, κατά της απογραφής, αλλά με τον τρόπο που θα διεξαχθεί», επισημαίνουν οι δύο προαναφερόμενοι στις δηλώσεις τους.
«Είμαστε όλοι έτοιμοι να προβούμε σε μια κίνηση στο αλβανικό Κοινοβούλιο, ζητώντας από τον Υπουργό, να προστατεύσει την πρωτοβουλία της αλβανικής κυβέρνησης, δεν είμαστε εναντίον της απογραφής, αλλά είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που θα διεξαχθεί και για το χρόνο στον οποίο γίνεται»
Ο Σπέτιμ Ίντριζι ισχυρίστηκε πως η μια τέτοια απογραφή θα βλάψει την Αλβανία και προσπαθεί με την παρέμβασή του αυτή στο δημόσιο βήμα, να προστατεύσει την χώρα από μια απογραφή που θα γίνει με κριτήρια εθνικά και θρησκευτικά.
Οι δύο αναφερόμενοι βουλευτές τάχθηκαν κατά της απογραφής και κατά της συμφωνίας των χωρικών υδάτων με την Ελλάδα.
«Ήμασταν εναντίον της συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα με την Ελλάδα και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην απογραφή του πληθυσμού που θα γίνει με βάση την εθνικότητα και τη θρησκεία», τόνισε ο Αλβανοτσάμης, Shpëtim Idrizi.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: