Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Διάβημα με τακτ στον Τούρκο πρέσβη για τον Μουσταφά Σαρνίτς

Δεν πήρε δημοσιότητα, αλλά το επιβεβαίωσε στην Βουλή ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ότι κλήθηκε στο υπουργείο ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς όπου του τέθηκε η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την δραστηριότητα του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σαρντίς λέγοντας του ότι πρέπει να του επισημάνει ότι, οι ακραίοι της μειονότητας στη Θράκη πρέπει να απομονωθούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα» ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του έγινε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Η ένταση στην περιοχή αυτή βοηθά τους ακραίους» επισημάνθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρεσβευτή.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας αποκάλυψε ότι εκλήθη ο Τούρκος πρεσβευτής και του έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. Και αυτό, όπως τόνισε, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και κανενός άλλου.
Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο ο κ. πρέσβης πήρε τον υφιστάμενό του διπλωμάτη στο τηλέφωνο και του έκανε συστάσεις, το ζήτημα είναι ότι αν αυτή η σύσταση έγινε πριν την συνάντηση στην Ξάνθη των μειονοτικών συνδυασμών Ξάνθης και Κομοτηνής ή μετά. Γιατί αν έγινε πριν, πιθανόν η ασθενής παρουσία μειονοτικών στην συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Έλενα να είχε να κάνει με την σύσταση του πρέσβη.
Ουσιαστικά επιλέγονται άλλοι δρόμοι για την δρομολόγηση της κίνησης από δω και πέρα των μειονοτικών συνδυασμών μέσω πιέσεων παρασκηνιακού επιπέδου, με τους ακραίους να δημιουργούν ακόμη περισσότερη κρούστα ανατολίτικης μυστικοπάθειας στην επίτευξη των σκοπών τους, στις οποίες πολλάκις έχει αναφερθεί «Ο Χρόνος» σε ρεπορτάζ του.
Την ίδια στιγμή το επίσημο κρατικό τουρκικό κανάλι TRT αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις Τοπικές-Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα που ζει στην Δ. Θράκη, εδώ και χρόνια είναι στόχος κάθε αδικίας και διάκρισης. Με τις τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο «Καλλικράτης» φέρνει μεγάλες θεσμικές καινοτομίες και δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Οι Τούρκοι υποψήφιοι των μειονοτικών ψηφοδελτίων που κατεβαίνουν στις εκλογές σε Ξάνθη και Κομοτηνή, θα διεκδικήσουν μια θέση στις δημοτικές και τοπικές αρχές. Πέρα από τους βουλευτές και τα μέλη των μειονοτικών συλλόγων και ενώσεων στην σύσκεψη τύπου συμμετείχαν πολλοί ομογενείς μας της Δυτικής Θράκης για να δώσουν τη στήριξη τους στο κίνημα».

Πηγή : http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: