Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ρ.Τ.Ερντογάν: Καλεί τον Γ.Παπανδρέου για να κλειστούν οι λεπτομέρειες ξεπουλήματος της χώρας;

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, απηύθυνε σύμφωνα με τον τουρκικό Tύπο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που κάθε χρόνο από το 2008 διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Κάθε Ιανουάριο περίπου 200 Τούρκοι διπλωμάτες που υπηρετούν σε πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό ή σε στρατηγικής σημασίας διευθύνσεις στην Άγκυρα συμμετέχουν στο εν λόγω συνέδριο. Φέτος, η συνάντηση θα λάβει χώρα στην πόλη Ερζερούμ.
Την συνάντηση το 2009 παρακολούθησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Τσέλσο Αμομίμ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελλε, και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mαχμούντ Αμπάς.
Στην επόμενη συνάντηση έχει προσκληθεί η υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, η οποία έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει και εκείνος απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. Η πληροφορία δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
To ερώτημα μετά απ'όλα αυτά (τις μυστικές διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, τον εξελισσόμενο αφοπλισμό της χώρας, τον υπερεξοπλισμό της Τουρκίας, την σύγκληση συμβουλίου Ε.Ε. και Τουρκίας με πρωτοβουλία της Ελλάδας κλπ) αν οδεύουμε προς απ'ευθείας προς φινλανδοποίηση ή θα παραχωρήσουμε εξ αρχής έδαφος...

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: