Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ«Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»

΄Ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει ταξιδέψει σέ πολλούς ξένους λαούς- μέσα από τήν  γλώσσα, τήν ιατρική και τίς επιστήμες, τήν φιλοσοφία, τήν τέχνη και τόν πολιτισμό, τήν αρχαιολογία, τήν αρχιτεκτονική και την πολιτική.
Ή Ελληνική  κουλτούρα έχει επιβιώσει από τήν 3η χιλιετία π.Χ…όταν δηλαδή οί πρώτοι Έλληνες έφθασαν αρχικά στήν περιοχή γνωστή σήμερα ως Ελλάδα. Παρά τους πολλούς πολέμους, κατοχές και άλλες απειλές για τον πολιτισμό του, ό Ελληνισμός έχει επιζήσει. Σήμερα,όμως γεννάται το ερώτημα για το πώς θα επιβιώσει σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.Τό βασικό ερώτημα είναι: Τι εννοούμε με την έννοια του Ελληνισμού;
Αυτό θα συζητηθεί από τους ακαδημαϊκούς φορείς στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών, καθώς και τα μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας στην διετή διάσκεψη της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας,πού θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Θα θέλαμε νά διαδραματίσει σημαντικό ρόλο αυτή ή συζήτηση καί νά οδηγήσει σέ συμπεράσματα γιά το μέλλον του Ελληνισμού στον κόσμο τού αύριο. Τά πορίσματα αυτού του συνεδρίου θα βοηθήσουν τους νομοθέτες στην διαμόρφωση επιτυχημένων πολιτικών και προγραμμάτων για την εξασφάλιση της ευημερίας του Ελληνισμού στο μέλλον.
HELLENISM IN A GLOBALISED WORLD



9 - 12 DECEMBER 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: