Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στο Ικόνιο δυο-δυο;

Σε πρόσκληση της Τουρκίας προς την Ελλάδα για να συμμετάσχει σε στρατιωτική άσκηση στο Ικόνιο αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος. Η «Cumhurriyet» γράφει ότι η Τουρκία προσκάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει στην άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Aετός της Ανατολίας», που θα διεξαχθεί στο Ικόνιο στις 13-24 Ιουνίου.
Η εφημερίδα -που χαρακτηρίζει την πρόσκληση ως ιστορική και ως ένα βήμα για την υπέρβαση των διαφορών στο Αιγαίο- αναφέρει ότι η άσκηση αυτή θα διεξαχθεί για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και ότι η Τουρκία και η Ελλάδα που ήταν κάποτε γνωστές για τις σκληρές αερομαχίες, τώρα ετοιμάζονται να διεξάγουν κοινές ασκήσεις των αεροπορικών τους δυνάμεων.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η Ελλάδα, η οποία βλέπει θετικά την πρόσκληση, αναμένεται να λάβει μέρος στην άσκηση με αεροσκάφη C-47 και Mirage-2000. Εκφράζονται επίσης ελπίδες ότι η εν λόγω άσκηση θα αποτελέσει βήμα στο να ξεπεραστούν οι διαφωνίες στο Αιγαίο.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

*****Σχόλιο : Και με τις καθημερινές παραβιάσεις τι γίνεται ; Είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας να ξεπεραστούν τα προβλήματα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: