Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο χρήσιμος φασισμός - ρατσισμός

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η Αριστερά και λογής-λογής ιδεολογικοί μαγκουροφόροι και εξαρτώμενοί της πάσχουν από το σύνδρομο του 1974. Αυτοί οι περίεργοι φονταμενταλιστές θεωρούν ότι: Όλοι οι Έλληνες της Κύπρου είναι ένας αξεδιάλυτος εσμός και ένας αχώνευτος πολτός φασιστών, εθνικιστών, σοβινιστών και ρατσιστών.
Είναι ο μονότονος κακόφωνος και κακόηχος αμανές τους. Δέστε τους: Από τη μια οι νεόκοποι «δημοκράτες» του ΚΙΣΑ και μερικοί άλλοι νεοφανείς υβριστές των Ελλήνων της Κύπρου και από την άλλη το ΑΚΕΛ και αξιωματούχοι του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, βουλευτές του κόμματος αυτού, μηρυκάζουν ακατάπαυστα ότι υπονομεύονται και δεν αφήνονται να επιτελέσουν το σωτήριο έργο τους. Τώρα ισχυρίζονται ότι και κάποια ΜΜΕ, χωρίς να κατονομάζονται, δεν αφήνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λύσει το Κυπριακό, επειδή συνέπηξαν πανίσχυρο μέτωπο με τους φασίστες, τους σοβινιστές, τους εθνικιστές και τον εμποδίζουν να φέρει σε πέρας το όραμά του για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Προφανώς δεν είναι οι Τούρκοι και οι αξιώσεις τους, δεν είναι η δική του πολιτική των γενναιόδωρων κα μονομερών παραχωρήσεων, δεν είναι ο ερασιτεχνισμός των κυβερνώντων, που καταβαράθρωσαν το Κυπριακό και την οικονομία. Και τσαλάκωσαν την εικόνα της Κύπρου διεθνώς. Εκείνοι που ευθύνονται, είναι οι φασίστες, οι σοβινιστές και οι εθνικιστές. Απάνω τους σύντροφοι!.. Γελάτε, κυρίες και κύριοι; Όχι, δεν πρέπει να γελάτε αλλά να ανησυχείτε και να οργίζεστε επειδή προσβάλλουν και υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη σας. Ας μας πουν, λοιπόν, αυτοί οι δημοκράτες με το γλυκό καρυδάκι, ποιοι είναι οι φασίστες; Γιατί δεν τους κατονομάζουν; Γιατί δεν κατονομάζουν τα ΜΜΕ που, τάχα, ελέγχονται από φασιστικές δυνάμεις, όπως ισχυρίζεται ο Δ. Χριστόφιας;
Γιατί ρίπτονται σκιές και λάσπη εναντίον ΜΜΕ ότι είναι σύμμαχοι, άρα προαγωγοί του φασισμού; Ας μας πουν ποιοι είναι οι φασίστες που, τάχα, βγαίνουν από τη χειμέρια νάρκη τους και είναι έτοιμοι να… επιτεθούν κατά του λαοπρόβλητου Προέδρου και του κόμματος των απλών ανθρώπων; Κι ας μας πουν ποιοι είναι οι εθνικιστές-σοβινιστές, που σηκώνουν κεφάλι και, αντάμα με φασιστοειδή και ρατσιστές, πρέπει να εγκλειστούν πίσω από τα κάγκελα ενός κυπριακού γκουλάγκ.
Όλοι αυτοί οι «δημοκράτες, πατριώτες» δεν θέλουν ν' αντιληφθούν μερικά απλά πράγματα: Μια ισχυρή δημοκρατία αντέχει ακόμα και τους υπονομευτές της, τους Βρούτους και τους Εφιάλτες της. Μια πραγματική, δυτικού στυλ, δημοκρατία δεν στηρίζεται σε αρχιπελάγη εγκλείστων και σε γκουλάγκ εξορίστων αλλά στο διάλογο, στην ανοχή και στην ισχύ των αρχών, των αξιών, των ιστορικών ριζών και του πολιτισμού της. Μια δημοκρατία αντέχει και χωνεύει τους υβριστές και τους αρνητές της. Γιατί; Επειδή στηρίζεται στη δύναμη της ελευθερίας έκφρασης, δράσης, πράξης και δικαίου, ανοχής και σεβασμού της αντίθετης άποψης. Οι δυτικές δημοκρατίες θωρακίζονται από το Βολταιρικό αξίωμα: «Μπορεί να μη συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις. Μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου».
Εγκυστωμένοι σε ιδεοληψίες παρωχημένων εποχών, όλοι αυτοί οι δήθεν υπερασπιστές της δημοκρατίας και των μεταναστών, είναι οι πρώτοι που τη μαχαιρώνουν και την υπονομεύουν. Χειρότερα: Είναι οι μόνοι που επισείουν τον βολικό και χρήσιμο, γι’ αυτούς, μπαμπούλα του φασισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού. Όσοι Έλληνες Κύπριοι γνήσια ανησυχούν για το μεταναστευτικό πρόβλημα, που μετεξελίσσεται σε πολιτική και δημογραφική βόμβα μεγατόνων, με πολιτικούς κινδύνους, στιγματίζονται ως ρατσιστές. Όπως, π.χ. οι δυστυχείς Λαρνακείς, που έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες μουσουλμάνους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες και αιτητές ασύλου. Και όσοι Έλληνες του τόπου διακηρύσσουν την ελληνικότητα και την εθνικότητά τους, λασπώνονται και αυτοί ως άθλιοι εθνικιστές.
Από ποιους; Από τους πρώτους διδάξαντες και εφαρμόσαντες τις πιο κατάπτυστες και εγκληματικές μεθόδους καταδυνάστευσης, καταπίεσης, φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης. Η Κύπρος, ναι, κινδυνεύει, εκτός από τον Αττίλα και από το μεταναστευτικό κύμα και την προϊούσα μουσουλμανοποίησή της.
Οι Λαρνακείς ήδη την ζουν. Κινδυνεύει, όμως, και από τους νεοφανείς «δημοκράτες», που πεισματικά δίνουν υπόσταση και σημασία σε αμελητέες ομάδες πολιτών.

Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: